Ρεύμα: Αυξήσεις στις χρεώσεις Σεπτεμβρίου από τους περισσότερους προμηθευτές

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεύμα: Αυξήσεις στις χρεώσεις Σεπτεμβρίου από τους περισσότερους προμηθευτές
Από 8 έως 19,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τα τιμολόγια των εταιρειών, με άνοδο κατά 7% στο δείγμα που επεξεργάζεται σε μηνιαία βάση το Insider.gr. Εκκρεμεί η απόφαση του ΥΠΕΝ για το αν θα υπάρξει επιδότηση και τον επόμενο μήνα και το ύψος στο οποίο αυτή θα κινείται.

Τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων του κλάδου προμήθειας ρεύματος, για αυξητικές τάσεις στα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνουν οι χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις από τις περισσότερες εταιρείες των χρεώσεων για τον επόμενο μήνα.

Έτσι, η πλειονότητα των ιδιωτών προμηθευτών προχώρησε σε αυξήσεις έναντι του Αυγούστου. Από την άλλη πλευρά, η ΔΕΗ διατήρησε σταθερά τα τιμολόγιά της. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, καθώς οι χρεώσεις του μήνα που διανύουμε ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, ακόμη και μετά τις αυξήσεις τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν στην αγορά προϊόντα με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, η οποία θα προσεγγίζει τα επίπεδα πριν από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης.

Στο αντιπροσωπευτικό δείγμα τιμολογίων που επεξεργάζεται σε μηνιαία βάση το Insider.gr, οι χρεώσεις Σεπτεμβρίου κυμαίνονται μεταξύ 8 και 19,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η μέση χρέωση διαμορφώνεται στα 13,7 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, αυξημένη κατά 7% σε σχέση με τον Αύγουστο, όταν ήταν 12,8 λεπτά ανά kWh.

Οι τελικές τιμές που θα κληθούν να καταβάλουν τα νοικοκυριά, για τις κιλοβατώρες που θα καταναλώσουν, θα οριστικοποιηθούν όταν αποσαφηνιστεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το αν θα δοθεί επιδότηση τον Σεπτέμβριο, αλλά και σε ποιο ύψος θα κινείται αυτή.

Αναλυτικά τα βασικά οικιακά τιμολόγια των προμηθευτών:

- Αμετάβλητες διατήρησε η ΔΕΗ τις χρεώσεις της για τον Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, η χρέωση στο τιμολόγιο Γ1 παρέμεινε στα 15,5 λεπτά του ευρώ ανά kWh, για τις πρώτες κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης.

Για μεγαλύτερες καταναλώσεις, η χρέωση διαμορφώνεται στα 16,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, όπως και τον προηγούμενο μήνα.

Στο προϊόν ΔΕΗ myHome 4All, η χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης διατηρείται στα 15 λεπτά ανά KWh. Πάνω από το συγκεκριμένο όριο, κάθε κιλοβατώρα θα χρεώνεται με 20,6 λεπτά του ευρώ ανά KWh, όπως και τον μήνα που διανύουμε.

- Η Protergia ανακοίνωσε χρέωση 18,28 λεπτά του ευρώ ανά kWh στο πρόγραμμα Οικιακό MVP Reward, αυξημένη κατά 8% έναντι του Αυγούστου. Με την έκπτωση συνέπειας, η τιμή της εταιρείας υποχωρεί στα 12,28 λεπτά του ευρώ. Στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value της εταιρείας, η χρέωση είναι 12,28 λεπτά του ευρώ ανά kWh, με αύξηση 30%.

Επίσης, η Protergia λάνσαρε από τον Σεπτέμβριο ένα νέο προϊόν, το Protergia Οικιακό Value+, με χρέωση 9,46 λεπτά ανά kWh.

- 15,77 λεπτά ανά kWh θα είναι η χρέωση της Elpedison στο πρόγραμμα που προσφέρει έκπτωση συνέπειας (Συνέπεια Day), συνυπολογίζοντας το bonus εμπρόθεσμης εξόφλησης, από 17,17 λεπτά τον Ιούνιο (αύξηση 6%).

Στο νέο πρόγραμμα της εταιρείας, το Elpedison Green Economy, η χρέωση είναι 8 λεπτά ανά kWh, όσο και τον Αύγουστο. Αμετάβλητη έμεινε και η χρέωση στο πρόγραμμα Elpedison Economy, στα 12 λεπτά ανά kWh.

- Η ΗΡΩΝ στο πρόγραμμα Generous Home ανήρτησε χρέωση 19,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 17,7 λεπτά τον Αύγουστο. Ο τιμοκατάλογος του συγκεκριμένου προγράμματος με την έκπτωση συνέπειας 20% είναι 15,68 λεπτά ανά kWh, με άνοδο κατά 11% σε σχέση με τον μήνα που διανύουμε. Για τους καταναλωτές που έχουν συμπληρώσει 9 μήνες στο πρόγραμμα, η έκπτωση είναι αυξημένη στο 25%, με τη χρέωση να διαμορφώνεται επομένως χαμηλότερα, στα 14,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Στο πρόγραμμα Simply Generous Home της εταιρείας, για τους νέους πελάτες και όσα νοικοκυριά δεν έχουν συμπληρώσει 6μηνο, η χρέωση θα είναι 11,25 λεπτά του ευρώ ανά kWh. Για τους καταναλωτές που έχουν συμπληρώσει 6μηνο, η χρέωση διαμορφώνεται στα 10,63 λεπτά του ευρώ ανά kWh. Η χρέωση τον Αύγουστο ήταν 8,55 λεπτά ανά kWh για όλους τους πελάτες.

- Η χρέωση της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στο πρόγραμμα Μaxi Free+ θα είναι 12,4 λεπτά ανά KWh, αυξημένη κατά 10% σε σχέση με τον Αύγουστο. Η χρέωση αποκλιμακώνεται στα 9,3 λεπτά ανά KWh συνυπολογίζοντας και την έκπτωση συνέπειας.

- Η χρέωση της ΖeniΘ στο βασικό της πρόγραμμα (Power Home Basic) διαμορφώνεται στα 18,4 λεπτά ανά kWh τον επόμενο μήνα, για τις πρώτες 270 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Το τιμολόγιο της εταιρείας για τον Αύγουστο ήταν 17,3 λεπτά. Για μηνιαία κατανάλωση πάνω 270 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 19,4 λεπτά ανά kWh, από 18,3 λεπτά.

Στο πρόγραμμα Power Home Now η χρέωση είναι ελαφρώς μειωμένη έναντι του Αυγούστου, στα 14,3 λεπτά ανά kWh, από 14,4 λεπτά του ευρώ. Η εταιρεία λανσάρισε επίσης ένα νέο πρόγραμμα, το Power Home for All, το οποίο έχει χρέωση 9,9 λεπτά ανά kWh τον Σεπτέμβριο.

- Αυξημένο σε σχέση με τον Αύγουστο είναι το πρόγραμμα OnTime της NRG, όπου η αρχική χρέωση διαμορφώνεται στα 15,99 λεπτά ανά kWh, από 13,7 λεπτά ανά kWh τον Αύγουστο (+17%). Με την έκπτωση 10%, η χρέωση ελαττώνεται στα 14,391 λεπτά ανά kWh, από 12,33 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους πρώτους δύο μήνες σύμβασης η έκπτωση συνέπειας είναι 30%.

- 13,5 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση της ΕΛΙΝ τον Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα Power On! Home Bonus- (με εκπτ. συνέπειας), αυξημένη κατά 13% σε σχέση με τον μήνα που διανύουμε (12 λεπτά ανά kWh).

- Στα 12,28 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση της Watt & Volt στο πρόγραμμα Reward (συνυπολογίζοντας την έκπτωση συνέπειας), αυξημένη κατά 12% σε σχέση με τον Αύγουστο. Το τιμολόγιο W+V Value της εταιρείας έχει επίσης χρέωση 12,28 λεπτά ανά kWh, από 9,46 λεπτά τον μήνα που διανύουμε (αύξηση 30%).

- Στα 13,98 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση της Volterra, όσο και τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Ακριβά ή ανύπαρκτα τα σταθερά τιμολόγια σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες

Η έλλειψη ντίζελ προκαλεί νέους «τριγμούς» στην αγορά καυσίμων

Ρεύμα: «Φρένο» από τα μελτέμια στις τιμές χονδρικής τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider