ΟΔΔΗΧ: Νέα δημοπρασία ομολόγων σταθερού επιτοκίου 3,875% την Τετάρτη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Νέα δημοπρασία ομολόγων σταθερού επιτοκίου 3,875% την Τετάρτη
Επισημαίνεται πως σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και  ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. 

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 θα διενεργηθεί Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,875%, λήξης 15 Ιουνίου 2028, σε άυλη μορφή, αναφέρει ανακοίνωση του ΟΔΗΧΧ.

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 250 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 (Τ+5).

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 19ης Ιουλίου 2023 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).

Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία.

Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ.

Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση πρόσβασης των ανηλίκων στα social media

Γιατί η Ελλάδα ρίχνει 2 εκατ. βαρέλια καυσίμων στην αγορά χωρίς να υπάρχει έλλειψη - Μπαράζ συσκέψεων

Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider