ΥΠΕΘΟ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους servicers - Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΘΟ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους servicers - Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων
Περαιτέρω αύξηση του ρυθμού των ρυθμίσεων το ζητούμενο της κυβέρνησης από τους servicers. Τι συζητήθηκε για τον Φορέα Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, με την ατζέντα να περιστρέφεται γύρω από τις αναγκαίες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στον εξωδικαστικό, πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους servicers, προτάσεις για τη λειτουργία του Φορέα Αγοράς και Επαναμίσθωσης Aκινήτων αλλά και ρυθμίσεις δανείων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Η Ένωση ενημέρωσε ότι τους πρώτους μήνες του ‘23 υπάρχει μια βελτίωση 30% σε σχέση με το ‘22 ως προς τις διμερείς ρυθμίσεις δανείων που γίνονται με τους servicers.

Σημειώθηκε επίσης η αύξηση στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού (μέχρι τον Ιούνιο 6.254 επιτυχείς ρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε 2,33 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών).

Από την πλευρά της κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα ορίζει ένα πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους servicers. Με υποχρέωση να τηρούν και να παρέχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση προς τους οφειλέτες για το σύνολο της οφειλής τους, τις οφειλόμενες δόσεις, το επιτόκιο και άλλες συναφείς πληροφορίες. Και με ποινές όταν δεν παρέχουν σαφή και έγκαιρη ενημέρωση στους οφειλέτες.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΘΟ: 14 ερωτήσεις & απαντήσεις για το ν/σ ενίσχυσης του εισοδήματος μισθωτών, νέων και οικογένειας

Πακέτο παροχών – ελαφρύνσεων: Πόσα κερδίζουν δημόσιοι υπάλληλοι και νοικοκυριά

Χατζηδάκης: Στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός 700 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider