Γερμανία: Η αιολική ενέργεια πήρε την πρωτιά για το α' τρίμηνο του 2023, μετά από 3 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Η αιολική ενέργεια πήρε την πρωτιά για το α' τρίμηνο του 2023, μετά από 3 χρόνια
Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή του 80% του ηλεκτρισμού για τη χώρα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2030. 

Η αιολική ενέργεια ήταν η πρώτη στο σύνολο της παραγωγής ενέργειας στη Γερμανία για το α' τρίμηνο του 2023, ξεπερνώντας την ενέργεια που παράχθηκε από τον άνθρακα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Destatis.

Από το σύνολο του ενεργειακού μείγματος στη Γερμανία, το 32,3% προήλθε από την αιολική ενέργεια και το 30% από άνθρακα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η αιολική ενέργεια βρίσκεται στην πρώτη θέση για το ενεργειακό μείγμα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης από το β' τρίμηνο του 2020.

Οι συμβατικές πηγές ενέργειας - που περιλαμβάνουν τον άνθρακα, το φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια - εξακολουθούσαν να αποτελούν πάνω από το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό 51,4%, ελαφρώς μειωμένο από το 52,9% στο α' τρίμηνο του 2022.

Όπως σημειώνει το Reuters, η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή του 80% του ηλεκτρισμού για τη χώρα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2030.

Η Γερμανία έκλεισε τους τελευταίους πυρηνικούς σταθμούς της τον Απρίλιο και σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή άνθρακα τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόταση για τέλος στους αγοραστές πετρελαίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider