Σκυλακάκης: Στα 5,5 δισ. ευρώ οι συμβάσεις δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Στα 5,5 δισ. ευρώ οι συμβάσεις δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης
Στους «καρπούς» της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης , στη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Στους «καρπούς» της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης , στη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών, διαμηνύοντας ότι «ένα καλύτερο μέλλον ανοίγεται μπροστά μας και είναι στο χέρι μας να το κάνουμε πραγματικότητα».

«Βελτιώσαμε όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι στη διάρκεια της 4ετίας, «πετύχαμε πολύ σημαντικές οικονομικές επιδόσεις», παρά τις προκλήσεις και «ανατρέποντας την ιδεοληπτική και καταστροφική οικονομική πολιτική των προκατόχων μας», όπως είπε.

«Έχουμε ολοκληρώσεις 13 επιτυχημένες αξιολογήσεις από τους θεσμούς, έχουμε επιτύχει 12 αναβαθμίσεις από τους οίκους» παρατήρησε και «όλα αυτά τα έχουμε επιτύχει εφαρμόζοντας συνετή και σοβαρή δημοσιονομική πολιτική».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι συμβάσεις δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχονται στα 5,5 δισ. ευρώ, ενώ οι αιτήσεις για δάνεια που έχουν γίνει, ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ. Στο σκέλος των επιδοτήσεων, όπως είπε, «τρέχουν» 267 διαγωνισμοί.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι το μέλλον της εξαρτάται κυρίως από τον πολιτικό κίνδυνο, κάνοντας μνεία στο δίλημμα που τίθεται προεκλογικά: «Θέλουμε οπισθοδρόμηση ή ανάπτυξη;».

Στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία και στη φορολογική πολιτική που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του και ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας τεκμηριώνεται με στοιχεία, επεσήμανε, ο κ. Βεσυρόπουλος, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ανθεκτικότητα, χάρη στη συνετή οικονομική διαχείριση που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος παρατήρησε ότι το 2022 η Ελλάδα σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 5,9%, ήτοι σχεδόν το διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Αξιοποιούμε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία» όπως είπε, προσθέτοντας ότι στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, έχουν γίνει παρεμβάσεις που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού τοπίου.

«Σταθερά και μεθοδικά η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων» ανέφερε.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι η συνετή στοχευμένη μείωση φόρων μπορεί να έχει και μία αναπτυξιακή διάσταση που αποτυπωνεται σε όλους τους δείκτες της οικονομίας» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει πάνω απο 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider