HSBC για Ευρωζώνη: Βελτιωμένη πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,6%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC για Ευρωζώνη: Βελτιωμένη πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,6%
Η επί τα βελτίω αναθεώρηση προέκυψε από τη χαλάρωση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την πιθανή υποχώρηση του πληθωρισμού.

Η HSBC αναμένει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα αναπτυχθεί κατά 0,6% το 2023, έναντι προηγούμενης εκτίμησή της ότι θα παραμείνει στάσιμη

Η επί τα βελτίω αναθεώρηση βασίζεται στη χαλάρωση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την πιθανή υποχώρηση του πληθωρισμού.

Η πρόσφατη αναταραχή στον τραπεζικό τομέα μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση αργότερα φέτος καθώς οι χρηματοοικονομικές συνθήκες γίνονται πιο σφιχτές, πρόσθεσε η τράπεζα σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2024 στο 0,7% από 0,8% που αναμενόταν νωρίτερα, πολύ κάτω από τις προβλέψεις της ΕΚΤ για 1,6%.

Τέλος, η τράπεζα δεν βλέπει πλέον ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, κάτι που την ώθησε να αυξήσει την πρόβλεψή της για ανάπτυξη στο 0,4% για το 2023 από εκτιμώμενη πτώση 0,6% πριν από τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπό τον «φόβο» της ΕΕ η Meta χαλαρώνει τους κανόνες διαφημίσεων στην Ευρώπη

UniCredit για Ελλάδα: Ανάπτυξη 1,4% για το 2023  - «Μάλλον απίθανη» μονοκομματική κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Απώλειες κερδών για την Cosco το 2022 - Πρωταγωνιστικός ρόλος στα έσοδα για το λιμάνι του Πειραιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider