Ποιο είναι το «Ξενία Ξάνθης» που βγάζει προς εκμίσθωση η ΕΤΑΔ – Πόσα θέλει τον μήνα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιο είναι το «Ξενία Ξάνθης» που βγάζει προς εκμίσθωση η ΕΤΑΔ – Πόσα θέλει τον μήνα
Η ΕΤΑΔ αναζητά μισθωτή, για 20+10 χρόνια, για το ξενοδοχείο 22 δωματίων στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Τιμή εκκίνησης για τον διαγωνισμό οι 50 χιλ. ευρώ. Τι περιλαμβάνει το ακίνητο.

Η «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) προχώρησε στην προκήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου «ΞΕΝΙΑ ΞΑΝΘΗΣ», που περιλαμβάνει έκταση 8.590,31 τ.μ. επί της οποίας έχει ανεγερθεί ξενοδοχείο (ενεργειακής κατηγορίας Γ) στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, Δήμου Ξάνθης. Το ξενοδοχείο έχει 22 δωμάτια, με τα τετραγωνικά μέτρα τω κτισμάτων να ανέρχονται σε 2.964,34 τ.μ.

Μίσθωση για 20+10 χρόνια, τιμή εκκίνησης στις 50 χιλ. ευρώ

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η μακροχρόνια, για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών, εκμίσθωση του ανωτέρω ακινήτου ως έχει, με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πιθανή ανακατασκευή/ανακαίνιση και λειτουργία του ακινήτου με βάση την ήδη πραγματοποιηθείσα δόμηση. Η τιμή εκκίνησης για το διαγωνισμό, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου προσφερόμενου ετήσιου ανταλλάγματος για το ακίνητο και συγκεκριμένα του Ετήσιου Πάγιου Μισθώματος του πρώτου μισθωτικού έτους, ορίζεται στο ποσό των πενήντα χιλιάδων Ευρώ (50.000 €). Το βήμα του διαγωνισμού, δηλαδή το ελάχιστο ποσοστό αύξησης εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς, ορίζεται ίσο με 5%. Η προθεσμία υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών του διαγωνισμού «μπήκε» έως την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Ποιο και που είναι το ακίνητο

Το Ξενία Ξάνθης, κυριότητας ΕΤΑΔ, ευρισκόμενο μεταξύ της οδού Βασ. Σοφίας και της οδού Πινδάρου στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, έχει ανεγερθεί εντός οικοπέδου εκτάσεως άνω των 8.500 τ.μ., με εμβαδόν κτισμάτων άνω των 2.700 τ.μ. (πλέον υπογείου, εμβαδού 250 τ.μ.). Η παρούσα δυναμικότητά του ανέρχεται σε 22 δωμάτια - 43 κλίνες, ανήκει στην κατηγορία των 4 αστέρων και διαθέτει εστιατόριο, καφετέρια-μπαρ και αίθουσα συνεδριάσεων/εκδηλώσεων, χώρο στάθμευσης 45 θέσεων και 2 κοινόχρηστους χώρους πρασίνου. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε λειτουργία, ωστόσο, θα παραδοθεί κενό και ελεύθερο στον μισθωτή μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης.

Το ετήσιο μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται κάθε 1 η Ιανουαρίου του επόμενου κατά σειρά χρόνου, αρχής γενομένης από το δεύτερο ημερολογιακό έτος, κατά ποσοστό ίσο με την απλή δωδεκάμηνη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) μηνός Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, όπως αυτός ανακοινώνεται επισήμως από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ή όποια άλλη αρχή την αντικαταστήσει, πλέον 2% και σε κάθε περίπτωση η αναπροσαρμογή δεν θα είναι μικρότερη του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider