Market Pass: Αδειάζει η κλεψύδρα για τις αιτήσεις – Έρχεται διπλή και τριπλή δόση της ενίσχυσης - Μέχρι 15/3 η υποβολή των αιτήσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Market Pass: Αδειάζει η κλεψύδρα για τις αιτήσεις – Έρχεται διπλή και τριπλή δόση της ενίσχυσης - Μέχρι 15/3 η υποβολή των αιτήσεων
Τα νοικοκυριά που θα έχουν υποβάλει αίτηση από την 1η Μαρτίου έως και τις 15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν το Market Pass από τις 20 Μαρτίου 2023.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την υποβολή των αιτήσεων του Market Pass αλλά και για την νέα διπλή και τριπλή δόση της οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους. Η αυλαία της πλατφόρμας vouchers.gov.gr που δέχεται τις αιτήσεις των δικαιούχων θα πέσει αύριο (15/3) τα μεσάνυχτα.

Τα νοικοκυριά που θα έχουν υποβάλει αίτηση από την 1η Μαρτίου έως και τις 15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν το Market Pass από τις 20 Μαρτίου 2023.

Όσοι έχουν επιλέξει να λάβουν τα χρήματα της ενίσχυσης με πίστωση στην άυλη ψηφιακή κάρτα θα πληρωθούν για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου 2023 η κάρτα θα πιστωθεί για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου 2023 για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου 2023 για τον μήνα Ιούλιο.

Τραπεζικός λογαριασμός

Όσοι δικαιούχοι έχουν επιλέξει την κατάθεση του Market Pass σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν την ενίσχυση, στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Στις 3 Μαΐου 2023 θα δουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι πάνω από 2,3 εκατ. δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 έχουν ήδη λάβει την πρώτη διπλή ή τριπλή δόση του Market Pass.

Τα χρήματα του επιδόματος που θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι αλλά είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης μέσω της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή, το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

Συνολικά, υπολογίζεται πως 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα μοιραστούν 650 εκατ. ευρώ με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μια διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταθερές οι τιμές στο καλάθι του νοικοκυριού για 19η εβδομάδα

Μarket Pass στις λαϊκές αγορές: Τι πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί

ΑΑΔΕ: Ποιοι ελέγχονται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» - τι αποκαλύπτουν οι έρευνες σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και ληξιπρόθεσμων οφειλών

gazzetta
gazzetta reader insider insider