Καλάθι του Νοικοκυριού: Οριακή μείωση τιμών - Συγκριτικός πίνακας για τα σούπερ μάρκετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλάθι του Νοικοκυριού: Οριακή μείωση τιμών - Συγκριτικός πίνακας για τα σούπερ μάρκετ
Οριακή μείωση τιμών για την 17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού».

Οριακή μείωση τιμών για την 17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι από αυτήν την εβδομάδα θα παρουσιάζεται και ο πλήρης αναλυτικός συγκριτικός πίνακα με τη συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο.

Αναλυτικά ο υπουργός αναφέρει: «17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και απο τις τιμές που έστειλαν οι αλυσίδες προκύπτει ότι από 864 προϊόντα 75 (8.68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11.23%) παρουσίασαν μείωση, και 692 (80.09%) παρέμειναν σταθερά! Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση. Αλλά από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζουμε και τον πλήρη αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να βλέπετε ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο. Το ρεύμα πέφτει, ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε όσους βάζουν πλάτη στη Κοινωνία!»

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, το 91% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 17η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (22/02/2023 -28/02/2023), με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο σήμερα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, από το σύνολο 864 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 97, ποσοστό 11%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 692, ποσοστό 80%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε.

Παράλληλα, σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, η επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» με 9 νέες κατηγορίες προϊόντων καθώς και το «Καλάθι της Σαρακοστής» με νηστίσιμα είδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρεμιέρα για το «καλάθι της Σαρακοστής» - Τα νέα προϊόντα

Market Pass: Ξεπέρασαν τις 500.000 οι αιτήσεις - Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλους τους ΑΦΜ

gazzetta
gazzetta reader insider insider