ΗΠΑ: Τα υψηλά επιτόκια «έφεραν» χαμηλό 2,5 ετών στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Τα υψηλά επιτόκια «έφεραν» χαμηλό 2,5 ετών στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιανουάριο
Εν μέσω του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργήσει στην αγορά ακινήτων της χώρας η αύξηση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed).

Σε πολυετές χαμηλό υποχώρησαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, εν μέσω του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργήσει στην αγορά ακινήτων της χώρας η αύξηση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 4,5% σε μηνιαίο επίπεδο, φτάνοντας τις 1,31 εκατ., έναντι μείωσης 3,4% τον Δεκέμβριο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν πτώση 2%.

  • ΗΠΑ: Ανθεκτικές οι πληθωριστικές πιέσεις - Στο 6% οι τιμές παραγωγού τον Ιανουάριο

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των ενάρξεων κατοικιών στις ΗΠΑ από τον Ιούνιο του 2020.

Ακόμα, οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ έφτασαν τις 1,33 εκατ. τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας αύξηση 0,1% σε μηνιαίο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από την Αλάσκα στο Αιγαίο: Το επικίνδυνο προηγούμενο της ουκρανικής «διευθέτησης»

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider