Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την επένδυση του Ομίλου Japan Tobacco στην Ελλάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την επένδυση του Ομίλου Japan Tobacco στην Ελλάδα
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ιαπωνικές εταιρείες θα προωθήσουν περαιτέρω τις επενδύσεις στην Ελλάδα με ένα επίπεδο αλληλεπίδρασης βασισμένο στην καλή πίστη, πάγιο στοιχείο της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης.

Συναντήσεις με μέλη της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων (KEIDANREN) είχε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Τόκιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία επίσης συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης και ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ιαπωνία κ. Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, ο πρωθυπουργός εξέφρασε προς τον κ. Mutsuo Iwai, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Japan Tobacco Inc., την εκτίμησή του για την επένδυση της Japan Tobacco στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της JTI που εκδόθηκε σήμερα, κατά την επίσημη συνάντηση, ο κ. Mutsuo Iwai εξέφρασε την εκτίμησή του προς την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινες» επενδύσεις και γεωπολιτικά στις επαφές Μητσοτάκη στην Ιαπωνία

Επιπλέον, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τα εύσημα στην Japan Tobacco International στην Ελλάδα (JTI) για τις εξαγωγικές της επιδόσεις, ενώ ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης, αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εξαγωγικών δραστηριοτήτων για την ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επαίνεσε την JTI για τη στήριξή της στους καπνοπαραγωγούς και τη συμβολή της ως μακροχρόνιος και αξιόπιστος αγοραστής φύλλων καπνού, στη διατήρηση των αγροτικών θέσεων εργασίας, αλλά και για τις επιδόσεις της στο πεδίο της ικανοποίησης των εργαζομένων, λαμβάνοντας την υψηλότερη διάκριση ως ο Νο 1 κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ιαπωνικές εταιρείες θα προωθήσουν περαιτέρω τις επενδύσεις στην Ελλάδα και θα διατηρήσουν τη βούληση να συνεχίσουν να έχουν ένα επίπεδο αλληλεπίδρασης βασισμένο στην καλή πίστη, που είναι πάντα η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Mutsuo Iwai ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση καθώς και την Keidanren που διοργάνωσαν τον οικονομικό διάλογο με πολύ ανοιχτό τρόπο παρέχοντας την ευκαιρία στον όμιλο JT να αναδείξει τη δέσμευσή του για συνεχή συνεισφορά στην Ελλάδα στον οικονομικό τομέα καθώς και στην κοινωνία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Μεγάλη εθνική πληγή το Κυπριακό

Σκρέκας: Η Ελλάδα στηρίζει την κοινή ευρωπαϊκή πλατφόρμα για αγορές φυσικού αερίου

«Υπερταμείο»: Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τις συμμετοχές στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το «fairness opinion»