Σταϊκούρας: Δημιουργείται περιθώριο για πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Δημιουργείται περιθώριο για πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης
Ο υπουργός εξήγησε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις» τις οποίες θα προτεραιοποιήσει ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία, ανέφερε ο ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός εξήγησε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια. Ανάλογη ήταν η απάντηση και σε ερώτημα περί νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα.

Επιπλέον, είπε πως η αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας περιορίζει δραστικά το κόστος των επιδοτήσεων στο ρεύμα για τον κρατικό προϋπολογισμό. Και έτσι φαίνεται ότι δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιηθεί για παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας.

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί» και αποτελούν αντικείμενο συζήτησης της επόμενης τετραετίας.

Φαίνεται ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, είπε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας πως όταν έχεις κρίσεις και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, «οφείλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς περισσότερο την κοινωνία».

Επίσης ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη. Επανέλαβε τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2023, για πληθωρισμό περί το 5%, ένα ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με το 2022 εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι οι τιμές φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται αλλά με μικρότερο ρυθμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας στο Νταβός: Επιβεβαίωσε το έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα

Καταπατημένα ακίνητα: Ποιοι και πώς μπορούν να αποκτήσουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας-Τι προβλέπει το ν/σ του ΥΠΟΙΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider