ΟΔΔΗΧ: Έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο, με στόχο 2,5 με 3 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο, με στόχο 2,5 με 3 δισ. ευρώ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η εντολή δόθηκε στις τράπεζες Barclays, Bofa Securities, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan και Societe Generale.

Εντολή για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με τη δημοπρασία 10ετούς ομολόγου και στόχο 2,5 δισ. με 3 δισ. ευρώ -ανάλογα με τη ζήτηση- έδωσε τη Δευτέρα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η εντολή δόθηκε στις τράπεζες Barclays, Bofa Securities, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan και Societe Generale για νέο 10ετές ομόλογο με ωρίμανση στις 15 Ιουνίου του 2033.

Η κοινοπρακτική έκδοση θα δημοπρατηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.

Όπως είχε γράψει το insider.gr, ο ΟΔΔΗΧ έχει σχεδιασμό για να αναζητήσει 7 δισ. ευρώ στις αγορές εντός του 2023.

Οι συνολικές δανειακές ανάγκες θα φτάσουν τα 15,4 δισ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ ο οποίος δημοσίευσε σήμερα τη στρατηγική χρηματοδότησης για το 2023. Πιο αναλυτικά, το ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί: 7,2 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν, 4,5 δισ. ευρώ για αποπληρωμή τόκων και άλλων επιμέρους υποχρεώσεων, 800 εκατ. ευρώ για την οριστική εξόφληση εντόκων γραμματίων και 4,5 δισ. ευρώ για ανάγκες ρευστότητας σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους του 2023

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider