Nomura: Πτώση 15% στις τιμές κατοικιών της Βρετανίας μέχρι το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nomura: Πτώση 15% στις τιμές κατοικιών της Βρετανίας μέχρι το 2024
Η ιαπωνική τράπεζα υποστηρίζει πως η πτώση στις τιμές κατοικιών μπορεί να σημάνει την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της BoE.

Σημαντική πτώση στις τιμές κατοικιών της Βρετανίας μέχρι τα μέσα στο 2024 προβλέπει η Nomura.

Σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής τράπεζας που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, η πτώση αναμένεται μετά από την αύξηση 29% που κατέγραψε η βρετανική αγορά ακινήτων έπειτα από την πανδημία του κορονοϊού και τις φοροελαφρύνεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προβλέπουμε μια πτώση της τάξης του 15% μέχρι τα μέσα του 2024, ποσοστό που αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE)» σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ακόμα, η Nomura υποστηρίζει πως η πτώση στις τιμές κατοικιών μπορεί να σημάνει την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της BoE. «Μια αδύναμη αγορά κατοικίας μπορεί να προσφέρει στην BoE τη δικαιολογία για να λήξει τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής και να αρχίσει τη χαλάρωση από το 2024».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Nomura αναμένει πως το βασικό επιτόκιο της BoE θα φτάσει το 4,25% το 2023 -από 3,5% που είναι αυτή τη στιγμή- προτού υποχωρήσει και πάλι στο 3,5% για τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Σε απεργία κατέρχονται οι πρατηριούχοι βενζίνης λόγω σειράς αυξήσεων στις τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider