Βιλερουά (ΕΚΤ): Οι αυξήσεις των επιτοκίων πρέπει να συνεχιστούν τους επόμενους μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ): Οι αυξήσεις των επιτοκίων πρέπει να συνεχιστούν τους επόμενους μήνες
Μιλώντας για τη γαλλική οικονομία, ο Βιλερουά υποστήριξε πως ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης «λογικά θα φτάσει στο απόγειο του μέσα στο α' εξάμηνο του 2023».

Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να φτάσουν στο υψηλότερο σημείο τους μέχρι το καλοκαίρι, στο πλαίσιο των κινήσεων της ΕΚΤ για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην οικονομία της Ευρωζώνης, όπως ανέφερε ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Η ευρωτράπεζα έχει προχωρήσει από το καλοκαίρι του 2022 σε σημαντικές αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο να κάμψει τις υψηλές τιμές στην ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ έχει υποσχεθεί περαιτέρω αυξήσεις εντός του 2023.

Σε συνέντευξη του, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας ανέφερε πως «θα πρέπει να αυξήσουμε περισσότερο τα επιτόκια μέσα στους επόμενους μήνες. Η ΕΚΤ πρέπει να έχει μια πραγματιστική προσέγγιση για τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων».

Ακόμα, μιλώντας για τη γαλλική οικονομία, ο Βιλερουά υποστήριξε πως ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης «λογικά θα φτάσει στο απόγειο του μέσα στο α' εξάμηνο του 2023, προτού υποχωρήσει στα επίπεδα του 4% προς το τέλος του έτους»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Προσεχτικά» κέρδη στις ευρωαγορές, πριν από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

ΕΚΤ: «Σήμα» Σεντένο για τα επιτόκια - «Πλησιάζουμε το τέλος της τρέχουσας διαδικασίας αυξήσεων»

gazzetta
gazzetta reader insider insider