ΟΔΔΗΧ: Αυξημένο το επιτόκιο σε δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Αυξημένο το επιτόκιο σε δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων
Στο 2,18% έναντι 1,779% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, με το ελληνικό δημόσιο να αντλεί 625 εκατ. ευρώ.

Ενισχυμένο διαμορφώθηκε το επιτόκιο στην απόδοση δημοπρασίας 3μηνων εντόκων γραμματίων που πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την Τετάρτη.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,18% έναντι 1,779% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, με το ελληνικό δημόσιο να αντλεί 625 εκατ. ευρώ. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.476 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,36 φορές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ:

Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,18%.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.476 εκατομμυρίων Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,36 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Οι μετανάστες «ανέστησαν» την Γηραιά Ήπειρο - Αυξήθηκε στα 450 εκατομμύρια ο πληθυσμός της ΕΕ το 2025

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων – Οι προσδοκίες και οι «παγίδες»

Οι καλεσμένοι της JP Morgan στην Αθήνα και το τραπεζικό «μενού»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider