Γερμανία: Υποχώρησε από τα υψηλά 70 και πλέον ετών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Υποχώρησε από τα υψηλά 70 και πλέον ετών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
Μικρή επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Νοέμβριο, υποχωρώντας από τα υψηλά σχεδόν επτά δεκαετιών που είχε «πιάσει» στη μέτρηση του Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Destatis.

Μικρή επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Νοέμβριο, υποχωρώντας από τα υψηλά σχεδόν επτά δεκαετιών που είχε «πιάσει» στη μέτρηση του Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Destatis, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές μετρήσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο ενισχύθηκε κατά 10% σε ετήσια βάση, με μικρότερο ωστόσο ρυθμό σε σχέση με τον 10,4% του Οκτωβρίου. Ο εναρμονισμένος με την ΕΕ πληθωρισμός αυξήθηκε στο 11,3% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές της ενέργειας ήταν κατά 38,7% υψηλότερες σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, παρά τα μέτρα ελάφρυνσης της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά η αύξηση των τιμών επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανέφερε η Destatis.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 21,1% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021, ανέφερε ακόμη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η χώρα έχασε 417.000 εργάσιμες ημέρες εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων τον Οκτώβριο

Γερμανία: Πολύ υψηλότερο από τις εκτιμήσεις το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2023

Γερμανία: Λιγότερα απαισιόδοξα τα νοικοκυριά για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την Bundesbank

gazzetta
gazzetta reader insider insider