ΕΕ: 9ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας - Τι περιλαμβάνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: 9ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας - Τι περιλαμβάνει
Ένατο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το 9ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διαμηνύοντας πως η οικονομία της Μόσχας δείχνει σημάδια υποχώρησης ενώ «θα κρατήσουμε ψηλά την πίεση στο Κρεμλίνο».

«Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας - σήμερα, αύριο και για όσο χρόνο χρειαστεί. Η Ρωσία συνεχίζει να φέρνει θάνατο και καταστροφή στην Ουκρανία. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και κάνουμε τη Ρωσία να πληρώσει για τη σκληρότητά της. Τα υπάρχοντα 8 πακέτα κυρώσεων που θεσπίσαμε μέχρι στιγμής είναι ήδη σκληρά» τονίζει μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Κομισιόν.

Το νέο πακέτο κυρώσεων

  1. Σχεδόν 200 ακόμη άτομα και οντότητες προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων.
    «Αυτό περιλαμβάνει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και μεμονωμένους αξιωματικούς και αμυντικές βιομηχανικές εταιρείες, μέλη της κρατικής Δούμας και του ομοσπονδιακού συμβουλίου, υπουργούς, κυβερνήτες και πολιτικά κόμματα, μεταξύ άλλων. Αυτός ο κατάλογος καλύπτει πρόσωπα-κλειδιά στις βάρβαρες και σκόπιμες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων, στην απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία και στην κλοπή ουκρανικών γεωργικών προϊόντων»
  2. Κυρώσεις σε 3 ακόμη ρωσικές τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης συναλλαγών στη Ρωσική Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης για περαιτέρω παράλυση των ταμειακών μηχανών του Πούτιν»
  3. «Μπλόκο» στην πρόσβαση της Ρωσίας σε drones, απευθείας και μέσω πιθανών προμηθευτών τρίτων χωρών όπως το Ιράν
  4. Νέοι έλεγχοι εξαγωγών, ιδιαίτερα για αγαθά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τη ρωσική πολεμική μηχανή. «Αυτό περιλαμβάνει βασικά χημικά, νευρoπαραλυτικά αέρια, ηλεκτρονικά και εξαρτήματα πληροφορικής»

«Στοχεύουμε επίσης τη ρωσική μηχανή προπαγάνδας προτείνοντας την απομάκρυνση 4 ακόμη καναλιών και προτείνουμε περισσότερα οικονομικά μέτρα κατά του ρωσικού τομέα ενέργειας συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης νέων επενδύσεων εξόρυξης στη Ρωσία» πρόσθεσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπογράμμισε ότι το ένατο πακέτο κυρώσεων «προστίθεται στην πλήρη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου από την ΕΕ που τέθηκε σε ισχύ αυτή την εβδομάδα καθώς και στο παγκόσμιο ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου που συμφωνήθηκε μεταξύ των G7» ενώ «η διεθνής συνεργασία ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη» επεσήμανε καταληκτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται αλλά η Ρωσία «δεν τρελάθηκε»

Γερμανία: Η Μέρκελ παραδέχεται αποτυχίες στην πολιτική της απέναντι στην Ρωσία

Μπορέλ: «Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας- Πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας»