Γκραμενιά (ESM): Η Ελλάδα έκανε περισσότερα από αυτά που περιμέναμε

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκραμενιά (ESM): Η Ελλάδα έκανε περισσότερα από αυτά που περιμέναμε
«Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα δικά της πόδια» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Εύσημα στις οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας -μεταξύ άλλων- απέδωσε ο νέος επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Πιερ Γκραμενιά, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Λουξεμβούργιος αξιωματούχος ανέφερε πως «στο παρελθόν πολλοί είχαν αμφισβητήσει πως η Ελλάδα μπορεί να τηρήσει τα συμφωνηθέντα του 2018, αλλά η Ελλάδα έχει καταφέρει πάρα πολλά από τότε».

Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα δεσμεύεται πλήρως για τη συνέχιση των συμφωνηθέντων με την ΕΕ και ότι ο ίδιος θα παραμείνει σε στενή επαφή με την κυβέρνηση της Ελλάδας για αυτό τον σκοπό.

«Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας (Χρήστος Σταϊκούρας) μας είπε σήμερα πως η μείωση του κρατικού χρέους της Ελλάδας θα είναι η πιο μεγάλη μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωζώνης» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, είπε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας έγινε η πρώτη συζήτηση για την Ελλάδα μετά από την έξοδο της από την ενισχυμένη εποπτεία και έκανε λόγο για «επιτυχημένες οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης».

«Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα δικά της πόδια» συμπλήρωσε ο Ιρλανδός αξιωματούχος, ο οποίος επανεκλέχθηκε για δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι, είπε στην παρέμβαση του πως οι σημερινές εξελίξεις συνιστούν «εξαιρετικά τα νέα για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.