Ελβετία: Τουλάχιστον 50 δισ. δολάρια η περιουσία των Ρώσων - Οι κυρώσεις «πάγωσαν» 8 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελβετία: Τουλάχιστον 50 δισ. δολάρια η περιουσία των Ρώσων - Οι κυρώσεις «πάγωσαν» 8 δισ.
«Είναι μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής περιουσίας των Ρώσων στην Ελβετία» ανέφερε το ελβετικό υπουργείο Οικονομίας.

Μια ομάδα περίπου 100 εταιρειών και επιχειρηματιών από τη Ρωσία κατέχει περιουσία σχεδόν 50 δισ. δολαρίων στην Ελβετία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας της κεντρικής Ευρώπης.

Στη πιο λεπτομερή αναφορά για τα assets που διαθέτουν οι Ρώσοι στην Ελβετία από την αρχή των κυρώσεων που δέχθηκαν οι πρώτοι λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, η Βέρνη αναφέρει πως οι ελβετικές τράπεζες απαγορεύεται να λαμβάνουν πάνω από 100.000 ελβετικών φράγκων από Ρώσους και πως οι υπάρχουσες καταθέσεις πρέπει να γνωστοποιούνται στην κυβέρνηση της χώρας από τις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μέχρι στιγμής 123 επιχειρήσεις και πολίτες της Ρωσίας έχουν καταγράψει 7.458 «επιχειρηματικές σχέσεις» με το υπουργείο Οικονομίας της Ελβετίας, με το σύνολο των συναλλαγών να υπολογίζεται σε 46,1 δισ. φράγκα.

Από την πλευρά της, η ένωση τραπεζών της Ελβετίας υποστηρίζει πως οι τράπεζες της χώρας διακρατούν τουλάχιστον 150 δισ. φράγκων σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείο Οικονομίας, το σύνολο των ρωσικών assets που έχουν «παγώσει» στην Ελβετία λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο ανέκαμψε στα 7,5 δισ. φράγκα, καθώς η κυβέρνηση ενίσχυσε το μπλόκο σε Ρώσους που είχαν υποστεί κυρώσεις και προσπάθησαν να αξιοποιήσουν βίλες, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα assets. Παράλληλα, οι αρχές μπλόκαραν 15 ακίνητα σε 6 καντόνια της χώρας.

«Το ποσοστό των assets στα οποία έχουν υποβληθεί κυρώσεις είναι μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής περιουσίας των Ρώσων στην Ελβετία» ανέφερε το ελβετικό υπουργείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιούροβα (Κομισιόν): Ο Μασκ να κρατήσει την ρωσική προπαγάνδα εκτός Twitter - «Μην υποτιμάτε την ΕΕ»

Ρωσία: Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν έξι ετών αυξήθηκε ο ΡΜΙ τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider