Γαλλία: Σταθερός ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο - Μεγάλη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Σταθερός ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο - Μεγάλη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης
Οι υψηλές τιμές εξακολουθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Αμετάβλητος και σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, δείχνοντας πως οι υψηλές τιμές εξακολουθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Όπως ανακοίνωσε η Insee, ο -εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- πληθωρισμός της Γαλλίας σε ετήσιο πληθωρισμό διαμορφώθηκε στο 7,1% όπως και τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 7%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,5% έναντι 1,2% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,4%.

Ο γενικός πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 6,2%, αμετάβλητος σε σχέση με τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,1%. Σε μηνιαίο επίπεδο, διαμορφώθηκε στο 0,4% έναντι 1% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,3%.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γαλλία για τον Οκτώβριο σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 24,7% από 28,7% προηγουμένως.

Ακόμα, οι δαπάνες των καταναλωτών μειώθηκαν για τον Οκτώβριο τόσο σε ετήσιο όσο και μηνιαίο επίπεδο, κατά 5,9% και 2,8% αντίστοιχα, ξεπερνώντας αρνητικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν συρρίκνωση 5,5% και 2,8% αντίστοιχα.

Οι ανακοινώσεις από τη Γαλλία έρχονται μετά από την κάμψη του πληθωρισμού που σημειώθηκε σε Γερμανία και Ισπανία, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, ενώ σήμερα αναμένονται οι προκαταρκτικές ανακοινώσεις της Eurostat για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη κατά τον Νοέμβριο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider