Συντονισμός Γερμανίας και Ιταλίας για ενεργειακή στήριξη στις επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συντονισμός Γερμανίας και Ιταλίας για ενεργειακή στήριξη στις επιχειρήσεις
Ο Μπρούνο Λεμέρ θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Παρίσι με τον Λίντνερ μερικές μέρες πριν από επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμαουνέλ Μακρόν, στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, ανέφερε πως θα εργαστεί με τον Γερμανό ομόλογο του, Κρίστιαν Λίντνερ, για τον συντονισμό βοήθειας προς τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από την ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας στο France Inter, ο Λεμέρ είπε πως «δεν θέλουμε ένα πόλεμο μεταξύ μας στην Ευρώπη. Το κύριο θέμα είναι ενεργειακές τιμές είναι οι ΗΠΑ, όπως και στην Ασία. Οι ΗΠΑ δρουν έως ένα ενιαίο μπλοΚ και η Ευρώπη πρέπει να δράσει ως ένα ενιαίο μπλοκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Λεμέρ θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Παρίσι με τον Λίντνερ μερικές μέρες πριν από επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμαουνέλ Μακρόν, στις ΗΠΑ.

Η Γαλλία έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τις δράσεις για τη μείωση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, με δισ. δολαρίων να διοχετεύονται σε πρωτοβουλίες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider