Τι να μην αγοράσετε την Black Friday - Συμβουλές από τον Τζεφ Μπέζος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι να μην αγοράσετε την Black Friday - Συμβουλές από τον Τζεφ Μπέζος
Σίγουρα τα λόγια του έχουν αξία.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ενόψει Black Friday έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές στους Αμερικανούς καταναλωτές αναφορικά με το πού να ξοδέψουν τα λεφτά τους, τη στιγμή που ο πληθωρισμός «χτυπά» υψηλό 40 ετών και η ύφεση «κυκλώνει» την οικονομία των ΗΠΑ.

«Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια μεγάλη τηλεόραση, ίσως ξανασκεφτείτε το, κρατήστε αυτά τα μετρητά, δείτε τι θα συμβεί. Το ίδιο κάντε και με ένα ψυγείο, ένα καινούργιο αυτοκίνητο, οτιδήποτε. Απλώς μειώστε το ρίσκο» υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος.

Ο ισχυρός άνδρας και ιδρυτής της Amazon, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 120 δισ. δολάρια παραχώρησε αυτές τις συμβουλές λόγω της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

«Αν και δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση πολύ σύντομα», υπογράμμισε σε συνέντευξή στο BBC, λαμβάνοντας ένα προειδοποιητικό tweet τον περασμένο μήνα ότι «οι πιθανότητες είναι πως θα πρέπει να προετοιμαστείτε για δύσκολες οικονομικά καταστάσεις».

Οι Αμερικανοί θα ξοδέψουν μεταξύ 942,6 και 960,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτήν την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με προβλέψεις της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής ενώ οι περσινές πωλήσεις την ίδια περίοδο ανήλθαν συνολικά στα 889,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σίγουρα, ο Μπέζος δεν είναι ο μόνος που ανησυχεί για μια πιθανή ύφεση, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες καταπολεμούν τις υψηλότερες αυξάνοντας τα επιτόκιά τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζέισι, ​​επιβεβαίωσε πως οι απολύσεις εργαζομένων που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 10.000 έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μαχαίρι» στα έξοδα για διακοπές βάζουν οι Ευρωπαίοι - Παραμένει ελκυστική η Ελλάδα

Έρχεται νέα χρηματοδότηση από την ΕΕ για την πυροπροστασία της Ελλάδας – Τι μας δίδαξε το 2022

Ακίνητα Airbnb: Έρχονται φορο-έλεγχοι και «καμπάνες» 5.000 ευρώ για «κρυφά» εισοδήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider