Πόσο μείωσαν τα καλάθια τους τα σούπερ μάρκετ – Αναλυτικός πίνακας

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο μείωσαν τα καλάθια τους τα σούπερ μάρκετ – Αναλυτικός πίνακας
Άδωνις Γεωργιάδης: «Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές»

Νέες μειώσεις τιμών παρουσιάζουν τα προϊόντα στα καλάθια του νοικοκυριού των σούπερ μάρκετ, όπως προκύπτει από τις ανανεωμένες λίστες που παρουσίασαν το πρωί της Τετάρτης οι αλυσίδες, κατά την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου και οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες στην πλατφόρμα e-katanalotis (https://e-katanalotis.gov.gr/householdBasket).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι μεταβολές στα καλάθια των σούπερ μάρκετ την εβδομάδα 9/11 έως 16/11 έχουν ως εξής:

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την έναρξη της τρίτης εβδομάδας του καλαθιού, τα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται είναι τα εξής:

Σε σύνολο 816 προϊόντων που απαρτίζουν τα καλάθια των σούπερ μάρκετ, σε 75 προϊόντα (9%) αυξήθηκαν οι τιμές, σε 186 (22%) μειώθηκαν, ενώ στα υπόλοιπα 555 προϊόντα οι τιμές (69%) παρέμειναν σταθερές.

«Όλες οι αλυσίδες είτε μείωσαν είτε διατήρησαν σταθερό το καλάθι τους με μειώσεις που έφτασαν έως το 22%», αποκαλύπτει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, τα εξής καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ :

08:00 - MY MARKET (Λεωφόρος Πεντέλης 120-126, Βριλήσσια 152 38)

08:30- LIDL (Λεωφόρος Δημοκρατίας 4-6, Μελίσσια 151 27)

Πίτσιας και Wolt Market μπήκαν στο καλάθι

Όπως έγραφε από το πρωί το insider.gr, στην πρωτοβουλία για το καλάθι του νοικοκυριού εντάχθηκαν από σήμερα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Πίτσιας με έδρα την Πιερία, καθώς και η Wolt Market, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πλέον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis φιγουράρουν 16 διαφορετικά καλάθια του νοικοκυριού. Αναλυτικότερα, στο μέτρο συμμετέχουν πλέον οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Bazaar, Γαλαξίας, Discount Markt, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, My Market, Market in, Σκλαβενίτης, ΣΥΝΚΑ, Χαλκιαδάκης, το ηλεκτρονικό κατάστημα e-fresh.gr, η e-food και από σήμερα και η Πίτσιας και η Wolt Market.
Ο καταναλωτής μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα e-katanalotis και να δει σε αυτό το link (https://e-katanalotis.gov.gr/householdBasket) όλα τα προϊόντα που απαρτίζουν τα καλάθια, επιλέγοντας το ανάγλυφο σήμα της κάθε αλυσίδας.

Οι τιμές που αναγράφονται στα προϊόντα που συνθέτουν τα καλάθια αφορούν στην εβδομάδα 16/11 έως 22/11, καθώς την άλλη Τετάρτη, όπως και κάθε Τετάρτη, οι αλυσίδες θα ανανεώσουν εκ νέου τις λίστες τους.

Με 56 προϊόντα το καλάθι της Wolt Market

Όπως ανακοίνωσε από τα προηγούμενα 24ωρα η Wolt Market, αποφάσισε να συμμετέχει εθελοντικά στην κυβερνητική πρωτοβουλία για το «καλάθι του νοικοκυριού» συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του κύματος ανατιμήσεων στην ευρύτερη αγορά και στην συγκράτηση του πληθωρισμού. Το «καλάθι του νοικοκυριού» της Wolt Market αριθμεί 56 προϊόντα τελικά - έναντι αρχικών σχεδιασμών για 57 προϊόντα - τα οποία θα είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα επώνυμα προϊόντα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2022, η εταιρεία προχώρησε σε μειώσεις τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Αυτή η ενέργεια αφορούσε σε 1.500 κωδικούς προϊόντων όπως γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά, απορρυπαντικά, καθώς κι άλλες κατηγορίες προϊόντων, σε όλα τα καταστήματα Wolt Market σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καλάθι του νοικοκυριού: Πίτσιας και Wolt Market οι νέες προσθήκες - Οι ανανεωμένες λίστες των προϊόντων

«Καλάθι νοικοκυριού»: Υποχρεωτική από 1/12 η εφαρμογή του ειδικού σήματος στα σούπερ μάρκετ

gazzetta
gazzetta reader insider insider