Μετά τη Uniper, η Γερμανία εθνικοποιεί και την εταιρία φυσικού αερίου Sefe

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μετά τη Uniper, η Γερμανία εθνικοποιεί και την εταιρία φυσικού αερίου Sefe
Νέα κρατικοποίηση από το Βερολίνο.

Μετά την εταιρία εισαγωγής φυσικού αερίου Uniper, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας κρατικοποιεί τώρα και την Sefe, πρώην θυγατρική της Gazprom Germania.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας το Βερολίνο αποτρέπει τη χρεοκοπία της εταιρίας και έχει ως στόχο να εξαναγκάσει με αυτόν τον τρόπο τη Ρωσία να αποχωρήσει από την εταιρία και η ομοσπονδία να αναλάβει το 100% των μετοχών. Η Sefe τελεί από τον Απρίλιο υπό τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων και έχει λάβει ως τώρα περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ ως δάνεια με κρατική στήριξη.

Η ενέργεια ήταν απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ενεργειακή προμήθεια της χώρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Η Sefe απειλείτο με χρεοκοπία μετά τη συρρίκνωση των εισαγωγών από τη Ρωσία, η οποία την ανάγκασε να στραφεί σε ακριβότερες αγορές φυσικού αερίου, όπως υπογραμμίζει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ταξί - πρατήρια καυσίμων: Πώς θα γίνονται οι πληρωμές με IRIS - Διασύνδεση των ταμειακών συστημάτων

Στην τελική ευθεία η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ – Πότε έρχονται οι νέες επιδοτήσεις με μπόνους

Πέντε ισχυροί «μνηστήρες» για τις ΣΔΙΤ μονάδες ανακύκλωσης αξίας 110 εκατ. σε Κω/Κάλυμνο

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider