Ρεκόρ για τις εισαγωγές τροφίμων, στα 1,94 τρισ. δολάρια το 2022 - Προειδοποιήσεις από τον ΟΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρεκόρ για τις εισαγωγές τροφίμων, στα 1,94 τρισ. δολάρια το 2022 - Προειδοποιήσεις από τον ΟΗΕ
Οι κλιματικές μεταβολές και οι γεωπολιτικές αστάθειες είναι δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για την παγκόσμια ασφάλεια των τροφίμων.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για σημαντικούς κινδύνους στη διατροφική ασφάλεια παγκοσμίως, ιδιαίτερα στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, καθώς η αύξηση των τιμών τροφίμων και λιπασμάτων θέτει περισσότερες πιέσεις στις κυβερνήσεις για τη διασφάλιση αποθεμάτων τροφίμων.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ (FAO), το κόστος των εισαγωγών τροφίμων αναμένεται να παρουσιάσει νέο ιστορικό ρεκόρ για το 2022, φτάνοντας στα 1,94 τρισ. δολάρια στο τέλος του έτους και σε μια αύξηση 10% σε σχέση με το 2021.

«Δυστυχώς. πολλές ευάλωτα οικονομικά χώρες πληρώνουν περισσότερα για να λάβουν λιγότερα τρόφιμα» σημειώνει η FAO, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που προκαλεί στα αποθέματα τροφίμων ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς και άλλοι παράγοντες, όπως η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, ο υψηλός πληθωρισμός. Τα παραπάνω συμβάλουν στην εισαγωγή τροφίμων με υψηλότερες τιμές, πιέζοντας τη διατροφική ασφάλεια.

Η FAO υποστηρίζει πως οι κλιματικές μεταβολές και οι γεωπολιτικές αστάθειες είναι δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για την παγκόσμια ασφάλεια των τροφίμων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποντάρουν Ελλάδα και για το καλοκαίρι του 2026 οι αεροπορικές

Αγγελίες εργασίας: Ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά και ποιες αναζητά η Ευρώπη - Πως «φιλτράρονται» τα βιογραφικά

Ενεργειακή Φτώχεια: Το κρυφό κοινωνικό κόστος πίσω από το φως και τη θέρμανση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider