Ευρωζώνη: Σε χαμηλό σχεδόν 2 ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Οκτώβριο - Ολοταχώς σε ύφεση για τον χειμώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Σε χαμηλό σχεδόν 2 ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Οκτώβριο - Ολοταχώς σε ύφεση για τον χειμώνα
Το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020, όταν η οικονομία της Ευρωζώνης δοκιμαζόταν από τα lockdown για την πανδημία του κορονοϊού.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 μηνών διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της S&P Global που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Ο σύνθετος PMI για την οικονομία της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 47,3 μονάδες, έναντι 47,1 μονάδων στην προκαταρκτική μέτρηση της &P Global. Παρά την ήπια ανοδική αναθεώρηση, πρόκειται για τον 4ο συνεχόμενο μήνα πτώσης του σύνθετου PMI και οι 47,3 μονάδες αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Νοέμβριο του 2020, όταν η οικονομία της Ευρωζώνης δοκιμαζόταν από τα lockdown για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο PMI υπηρεσιών της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 48,6 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.

Σε σχετική δήλωση, ο Τζο Χέις, οικονομολόγος της S&P Global, υποστηρίζει πως τα στοιχεία «για την αρχή του δ' τριμήνου υποδεικνύουν πως η οικονομία της Ευρωζώνης οδεύει προς μια ύφεση τον χειμώνα. Ο υψηλός πληθωρισμός και η μειωμένη ζήτηση πιέζουν την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων. Ακόμα, οι ανησυχίες για το ότι η ενεργειακή κρίση θα επιδεινωθεί τη χειμερινή περίοδο προσθέτουν αβεβαιότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Τα αποθέματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αδειάζουν με λίγες μέρες χαμηλών θερμοκρασιών

Γερμανία: «Γκρεμίστηκαν» οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider