Σ. Αραβία: Με 8,6% «έτρεξε» η οικονομία στο γ' τρίμηνο - Σε τροχιά για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σ. Αραβία: Με 8,6% «έτρεξε» η οικονομία στο γ' τρίμηνο - Σε τροχιά για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως το 2022
Η εκτόξευση των τιμών πετρελαίου εν μέσω των διαταραχών στην αγορά ενέργειας αποτυπώνεται στη σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας. 

Η εκτόξευση των τιμών πετρελαίου εν μέσω των διαταραχών στην αγορά ενέργειας αποτυπώνεται στη σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας του βασικού μέλους του ΟΠΕΚ κατέγραψε άνοδο 8,6% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, εξέλιξη που αποδίδεται στον πετρελαϊκό τομέα του βασιλείου.

Εξαιρουμένου του πετρελαϊκού κλάδου, η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας αναπτύθηκε κατά 5,6% σε ετήσια βάση, ενώ η πορεία του πετρελαϊκού κλάδου της οικονομίας εμφάνισε άνοδο 14,5%. Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε τροχιά για να τα καταστεί φέτος η οικονομία με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα τηλεδιάσκεψη με τον ομόλογο του της Σαουδικής Αραβίας είχε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, όπου επιβεβαιώθηκε η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της ενέργειας και χαιρέτησαν τη σύσταση διμερούς ομάδας εργασίας υψηλού επιπέδου, που θα διευκολύνει την εφαρμογή του Μνημονίου Κατανόησης που υπέγραψαν οι δύο χώρες, τον Ιούλιο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ταμείο Ανάκαμψης: «Γκάζι» από την ΑΑΔΕ για τα έργα της φορολογικής διοίκησης – Προσλαμβάνει ανεξάρτητο ελεγκτή για την παρακολούθηση των στόχων

Υποδομές: «Σήμα» στους κατασκευαστές για οδικά έργα στην Αττική (Πρότυπες Προτάσεις)

Η πράσινη μετάβαση απογειώνει το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων: Ποιος θα πληρώσει τα 5 τρισ.

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider