Reuters: Η Ιαπωνία παρενέβη για να στηρίξει το γιεν μετά το χαμηλό 32 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η Ιαπωνία παρενέβη για να στηρίξει το γιεν μετά το χαμηλό 32 ετών
Νέα κρατική παρέμβαση για τη στήριξη του γιεν μετά το χαμηλό 32 ετών σύμφωνα με το Reuters.

Η Ιαπωνία παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος την Παρασκευή για να στηρίξει το γιεν για δεύτερη φορά στον τρέχοντα μήνα αφότου το νόμισμα έφτασε σε χαμηλό 32 ετών κοντά στα 152 ανά δολάριο.

Το Τόκιο επιχειρεί να στηρίξει το ταλαιπωρημένο νόμισμα καθώς η κεντρική τράπεζα διατηρεί τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, κόντρα στην παγκόσμια τάση σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των επιτοκίων της με τις ΗΠΑ. Μετά την άνοδο του δολαρίου στα 151,94 γιεν, το υψηλότερο επίπεδο από το 1990, η κυβέρνηση παρενέβη ώστε το γιεν για να επιστρέψει στο 147,34 και να παρουσιάσει πτώση περίπου 2% αμέσως μετά.

Το Υπουργείο Οικονομικών επενέβη σε διάφορα στάδια, σύμφωνα με ιαπωνική πηγή κοντά στην κυβέρνηση που επικαλείται τo Reuters. «Διατηρούμε τη στάση μας να είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα κατά της υπερβολικής αστάθειας του συναλλάγματος», τόνισε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα σε δημοσιογράφους το Σάββατο μετά τη συνάντηση με τον Αυστραλό ομόλογό του. Πάντως, τα επίσημα χείλη της χώρας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το εάν έχουν κάνει παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος.

Από την πλευρά του, ο Μασάτο Κάντα, κορυφαίος διπλωμάτης του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι το υπουργείο δεν θα επιβεβαιώσει εάν έγινε παρέμβαση. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι και ο Κάντα έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να βάλει τέλος στην υπερβολική μεταβλητότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έβγαλαν έξω από το συνέδριο του ΚΚ της Κίνας τον πρώην πρόεδρο, Χου Τζιντάο

Κίνα: «Κλείδωσε» η τρίτη θητεία του προέδρου Σι

Σολτς: Ο Γερμανός καγκελάριος επιβεβαιώνει πως θα επισκεφθεί την Κίνα αρχές Νοεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider