Ντομπρόβσκις (ΕΕ): Κλειδί για αποφυγή της ύφεσης η επιτυχής διαχείριση της ενεργειακής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντομπρόβσκις (ΕΕ): Κλειδί για αποφυγή της ύφεσης η επιτυχής διαχείριση της ενεργειακής κρίσης
Για να αποφευχθεί η ύφεση πρέπει να υπάρξει επιτυχής διαχείριση του ενεργειακού σύμφωνα με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η ικανότητα της Ευρώπης να αποφύγει την ύφεση εξαρτάται από το ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, δήλωσε στο Euronews ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Παρόλο που η ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν απροσδόκητα ισχυρή, ένα δυσχερές περιβάλλον μειώνει την εμπιστοσύνη, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο. «Αυτό που βλέπουμε στην πραγματικότητα είναι ότι φέτος, το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν πραγματικά πολύ δυνατό», υπογράμμισε μιλώντας στο The Global Conversation.

«Και αν μη τι άλλο, πιθανότατα θα αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τη φετινή πρόβλεψη ανάπτυξης, από 2,7%, που είναι η τρέχουσα πρόβλεψή μας. Αλλά επίσης, βλέπουμε αυτή τη στιγμή ένα ταχέως επιδεινούμενο περιβάλλον, με τους δείκτες εμπιστοσύνης να πέφτουν ραγδαία. Οπότε θα έλεγα ότι οι οικονομικές προοπτικές εξαρτώνται επίσης σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα διαχειριστούμε την τρέχουσα ενεργειακή κρίση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Tέλος, επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ακόμα την ικανότητα να βοηθήσει τους πολίτες της να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, από τα 225 δισεκατομμύρια ευρώ που διατίθενται μέσω της Διευκόλυνσης Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης ενός νέου κεφαλαίου, του REPowerEU.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Απαιτείται περισσότερη δουλειά για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Φόβους για «αυτοενισχυόμενο πληθωρισμό διαρκείας» εκφράζει η ΕΚΤ

Τον Σεπτέμβρη «άντεξαν» τα ελληνικά ομόλογα, χωρίς στήριξη από ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider