ΕΣΠ: Αναμένουμε πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΣΠ: Αναμένουμε πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
Ο «αστερίσκος» που θέτει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ) στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ το Σάββατο για τη στήριξη της κοινωνίας και την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών «οπωσδήποτε κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα ενόψει ενός πολύ δύσκολου και απαιτητικού χειμώνα» διαπιστώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ) ωστόσο έχει και έναν «αστερίσκο».

«Αναμφίβολα, ο περιορισμένος δημοσιονομικός χώρος, θέτει όρια και προτεραιότητες. Όμως, ο εμπορικός κόσμος, δεδομένων των πληθωριστικών πιέσεων,
της ραγδαίας αύξησης του κόστους ενέργειας και μεταφορών, που στραγγαλίζουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους, ανέμενε συγκεκριμένα μέτρα που θα περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις υπέρμετρες δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Έτσι, έστω και σε δεύτερο χρόνο, αναμένουμε την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την θεσμοθέτηση και εφαρμογή του Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού, τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την παροχή κινήτρων ψηφιακού & πράσινου μετασχηματισμού τους» έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει ο ΕΣΠ.

«Σε αυτό το πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον, απαιτείται η συνεχής συνεργασία της Κυβέρνησης με τους θεσμοθετημένους φορείς της αγοράς και η έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα της οικονομικής ζωής και ουσιαστικό ανάχωμα στην ανεργία» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βεσυρόπουλος: Πόσο είναι το όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Χατζηδάκης: Ξεκινούν άμεσα 5+2 προγράμματα της ΔΥΠΑ για ενίσχυση της απασχόλησης

Έρχονται «λουκέτα» σε ιατρεία και εργαστήρια της γειτονιάς λόγω clawback

gazzetta
gazzetta reader insider insider