Σταϊκούρας: Πολύ καλή πορεία των εσόδων τον Ιούλιο - Πλήρης επιστροφή του Τουρισμού στα επίπεδα του 2019

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Πολύ καλή πορεία των εσόδων τον Ιούλιο - Πλήρης επιστροφή του Τουρισμού στα επίπεδα του 2019
Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, που φαίνεται πως θα δημιουργηθεί μέσα στο καλοκαίρι, θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του επ’ ωφελεία της κοινωνίας από τον Σεπτέμβριο και μετά», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, που φαίνεται πως θα δημιουργηθεί μέσα στο καλοκαίρι, θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του επ’ ωφελεία της κοινωνίας από τον Σεπτέμβριο και μετά», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως έχει καταβληθεί ήδη πάνω από το 50% των υποχρεώσεων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή αλλά και σε άλλες τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις.

Ωστόσο, εξήγησε ότι πρέπει να αποτιμηθεί εάν αυτές οι εισπράξεις συνδέονται με εμπροσθοβαρείς πληρωμές φορολογικών υποχρεώσεων προκειμένου να κλειδώσει το επόμενο πακέτο παρεμβάσεων, που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

«Πρέπει τον Σεπτέμβριο να μετρήσουμε τι δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται το καλοκαίρι, να βρούμε με ακρίβεια το περιθώριο που έχουμε και στη συνέχεια, επειδή λειτουργούμε συλλογικά, να υπάρξει ιεράρχηση από τον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

«Ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, θα περιλαμβάνει και το 2023, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κόστους 450 εκατ. ευρώ», τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος του Μαρτίου αποδόθηκε στην κάλυψη του 60% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και τον Ιούνιο για την χορήγηση του Fuel Pass 2, το οποίο είναι ενισχυμένο σε σχέση με το προηγούμενο. Παράλληλα, εκτίμησε πως θα υπάρχει πλήρης επιστροφή του Τουρισμού στα επίπεδα του 2019, προαναγγέλλοντας πολύ καλή πορεία φορολογικών εσόδων και τον Ιούλιο.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, δεν έκανε κάποια εκτίμηση για το ύψος του, αλλά εκτίμησε ότι θα είναι υψηλός, καθώς αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και προφανώς και της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Οι διορθώσεις της τελευταίας στιγμής που μειώνουν τον φόρο

Πηγές αγοράς για καύσιμα: Αυξάνονται οι καταγγελίες για νοθείες – Μικρό καλάθι για Fuel Pass 2

Αυξήσεις στις συντάξεις «ξεκλειδώνει» το πακέτο της ΔΕΘ - Τα τρία σενάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider