BIS: Ο κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού χρειάζεται δράση από τις κεντρικές τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
BIS: Ο κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού χρειάζεται δράση από τις κεντρικές τράπεζες
Η πρόκληση για τις κεντρικές τράπεζες θα είναι να διατηρήσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό καθώς παράλληλα θα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο που φέρνουν οι αυξήσεις των επιτοκίων.

Προειδοποίηση για το ότι η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε ένα περιβάλλον στασιμοπληθωρισμού που χρειάζεται άμεσα μέτρα από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες έστειλε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

Στην ετήσια έκθεση της που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, η BIS σημειώνει πως «το ρίσκο του στασιμοπληθωρισμού βρίσκεται πάνω από την παγκόσμια οικονομία καθώς η απειλή μιας νέας εποχής πληθωρισμού έρχεται εν μέσω εξασθενημένων προοπτικών για την ανάπτυξη και αυξημένων χρηματοπιστωτικών προκλήσεων»

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόκληση για τις κεντρικές τράπεζες θα είναι να διατηρήσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό καθώς παράλληλα θα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο στην οικονομική δραστηριότητα που επιφέρουν οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων και η άνοδος του κόστους δανεισμού, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της BIS, Όγκουστιν Κάρστενς.

Ο ίδιος σημειώνει πως η «ομαλή προσγείωση» μεταξύ των αυξήσεων των επιτοκίων και της προστασίας της ανάπτυξης πρέπει να γίνει με σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής έγκυρα και αποφασιστικά.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν με μεταρρυθμίσεις για μακροπρόθεσμη στήριξη της ανάπτυξης και να στρώσουν τον δρόμο για περισσότερες δημοσιονομικές και νομισματικές ρυθμίσεις, πρόσθεσε ο επικεφαλής της BIS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύμπραξη Οικονομικής Αστυνομίας - ΑΑΔΕ για ελέγχους σε «κόκκινους» ΑΦΜ

Στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος - Ο Νικήτας στριμώχνει την αντιπολίτευση - Τελικά το ΠΑΣΟΚ υποψιαζόταν, ή ήξερε;

Επίδομα αδείας: Πώς υπολογίζεται και πότε δίνεται - Τι αλλάζει με το νέο Εργασιακό

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider