ΕΤΑΔ: Ποιο ακίνητο στην Ανάβυσσο «βγάζει» προς εκμίσθωση

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΑΔ: Ποιο ακίνητο στην Ανάβυσσο «βγάζει» προς εκμίσθωση
Σε προκήρυξη, μέσω e-auction, για την εκμίσθωση έκτασης, εμβαδού 4,9 χιλ. τ.μ., προχώρησε η ΕΤΑΔ. Τι περιλαμβάνει, ποιο είναι το ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα.

Στην προκήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της www.e-publicrealestate.gr, για την εκμίσθωση έκτασης, εμβαδού 4.878,70 τ.μ. προχώρησε η ΕΤΑΔ.

Όπως σημειώνεται στον σχετικό ιστότοπο των Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών Ακινήτων, το ακίνητο βρίσκεται στο 50ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου στη θέση ΑΛΥΚΕΣ Αναβύσσου. Αποτελείται από παραθαλλάσια έκταση, εμβαδού 4.878,70 τ.μ., εντός της οποίας υφίστανται κτίριο ξύλινης κατασκευής, συνολικής επιφάνειας 225,29 τ.μ.. Επίσης, περιλαμβάνει διαμορφωμένο χώρο με πέργκολες και ξύλινο deck καθώς και στεγασμένο βοηθητικό χώρο, συνολικής επιφανείας 41,42 τ.μ.

Όπως αναφέρεται, «στην έκταση υφίστανται κτίριο ξύλινης κατασκευής, συνολικής επιφάνειας 225,29 τ.μ. (ενεργειακής κατηγορίας Ζ), περιβάλλoν αυτού διαμορφωμένος χώρος με πέργκολες και ξύλινο deck καθώς και στεγασμένος βοηθητικός χώρος, επιφανείας 41,42 τ.μ.».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η εκμίσθωση της ανωτέρω έκτασης μετά των επ’ αυτής εγκαταστάσεων για πέντε (5) έτη με δυνατότητα παράτασης για πέντε (5) επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών, για τη λειτουργία σχολής ή ομίλου ή κέντρου θαλασσίων αθλημάτων (ενδεικτικά ιστιοσανίδας) μετά των συνοδών σε αυτή λοιπών επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων (αναψυκτήριο/εντευκτήριο), σύμφωνα με τις ισχύουσες στην περιοχή διατάξεις. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του ακινήτου με βάση την ήδη πραγματοποιθείσα δόμηση.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία για υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών του διαγωνισμού έως την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022. Η τιμή εκκίνησης για το διαγωνισμό, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου προσφερόμενου ετήσιου ανταλλάγματος για το ακίνητο και συγκεκριμένα του Ετήσιου Μισθώματος του πρώτου μισθωτικού έτους, ορίζεται στο ποσό σαράντα πέντε χιλιάδων Ευρώ (45.000 €). Το βήμα του διαγωνισμού, δηλαδή το ελάχιστο ποσοστό αύξησης εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς, ορίζεται ίσο με 5%.Το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως αρχής γενομένης από το δεύτερο μισθωτικό έτος, κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του τελευταίου μήνα του προηγούμενου μισθωτικού έτους, όπως αυτός ανακοινώνεται επισήμως από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ή όποια άλλη αρχή την αντικαταστήσει, πλέον 1% και σε κάθε δε περίπτωση η αναπροσαρμογή δεν θα είναι μικρότερη του 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider