ΗΠΑ: Μείωση 18% στις πωλήσεις πολυτελών κατοικιών, σε επίπεδα από την αρχή της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μείωση 18% στις πωλήσεις πολυτελών κατοικιών, σε επίπεδα από την αρχή της πανδημίας
Πρόκειται για μείωση 10% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα και για μείωση 27,5% σε σχέση με το ιστορικό υψηλό την άνοιξη του 2021.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού υποχώρησαν οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Redfin.

Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών στην αμερικανική αγορά ακινήτων υποχώρησαν κατά 17,8% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τους πρώτους μήνες του 2022, όταν η πανδημία άρχισε να επηρεάζει αρνητικά την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μείωση 10% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα και για μείωση 27,5% σε σχέση με το ιστορικό υψηλό των πωλήσεων την άνοιξη του 2021, όπως μετέδωσε το businesswire.com.

Η μέση τιμή πώλησης πολυτελούς κατοικίας στη χώρα αυξήθηκε 19,8% σε ετήσιο επίπεδο, φτάνοντας τα 1,15 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα της Redfin, οι πωλήσεις μη πολυτελών κατοικιών στις ΗΠΑ για το ίδιο χρονικό διάστημα υποχώρησαν 5,4% σε ετήσιο επίπεδο.

Οι απώλειες έρχονται εν μέσω της ανησυχίας για την αύξηση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και καθώς η αβεβαιότητα για την οικονομία της χώρας και τον πληθωρισμό επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα θέρμανσης: Τα SOS της τελευταίας στιγμής - Έρχεται η προκαταβολή

Πάνω από 7,2 δισ. ευρώ οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 10μηνο

Lamda - Ελληνικό: Εξασφαλισμένα έσοδα 2,2 δισ. - Πώς προχωρούν μεγάλα projects, «ξεπουλάνε» τα οικιστικά

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider