Η Microsoft μειώνει περαιτέρω την παρουσία της στη Ρωσία λόγω του πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft μειώνει περαιτέρω την παρουσία της στη Ρωσία λόγω του πολέμου
Microsoft
Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως η περαιτέρω συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία θα επηρεάσει 400 υπαλλήλους.

Σε περαιτέρω συρρίκνωση της παρουσίας της στην αγορά της Ρωσίας προχωρά η Microsoft, με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να βρίσκεται στη λίστα των επιχειρήσεων της Δύσης που κόβουν ή αποχωρούν εντελώς από την αγορά της χώρας λόγω των κυρώσεων προς τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Microsoft αναφέρει πως «λόγω των οικονομικών προοπτικών και των επιπτώσεων της λειτουργίας μας στη Ρωσία, αποφασίσαμε να μειώσουμε σημαντικά τις επιχειρήσεις μας στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις τρέχουσας υποχρεώσεις με τους Ρώσους πελάτες μας, καθώς η απαγόρευση νέων πωλήσεων διατηρείται σε ισχύ».

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η περαιτέρω συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία θα επηρεάσει 400 υπαλλήλους. «Παραμένουμε σε επαφή με τους υπάλληλους για να διασφαλίσουμε την αντιμετώπιση τους με σεβασμό αυτή τη δύσκολη ώρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τον Μάρτιο η Microsoft ανακοίνωσε πως αναστέλλει την πώληση νέων προϊόντων στη ρωσική αγορά, συνεχίζοντας την υποστήριξη σε υπάρχοντες πελάτες και τη διατήρηση γραφείων στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας για την εξαγωγή τροφίμων από την Ουκρανία μέσω του Βοσπόρου

Credit Suisse: Προειδοποίηση για τα κέρδη β' τριμήνου, λόγω πολέμου και αύξησης των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider