Νέο πακέτο Ντράγκι 14 δισ. ευρώ για στήριξη της ιταλικής οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο πακέτο Ντράγκι 14 δισ. ευρώ για στήριξη της ιταλικής οικονομίας
Μπόνους 200 ευρώ σε 28 εκατ. συνταξιούχους και μόνιμους υπαλλήλους θα δώσει η Ιταλία. Το ποσό θα βρεθεί από τη φορολόγηση του 25% των υπερκερδών των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. 

Μπόνους 200 ευρώ σε 28 εκατομμύρια συνταξιούχους και μόνιμους υπαλλήλους θα δώσει η κυβέρνηση της Ιταλίας, με το αναγκαίο ποσό, να βρίσκεται από τη φορολόγηση του 25% των υπερκερδών των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Πρόκειται για ιδέα του ίδιου του Ιταλού πρωθυπουργού, αναφέρει η Deutsche Welle, που επισημοποιήθηκε πριν δυο μήνες. Αρχικά η φορολόγηση των υπερκερδών ήταν της τάξεως του 10%. Παράλληλα, η κυβέρνηση Ντράγκι θα στηρίξει τους ασθενέστερους, οικονομικά, πολίτες στη χρήση των μέσων μεταφοράς ενώ θα παρατείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα -κατά 30 λεπτά του ευρώ το λίτρο- μέχρι τον Ιούλιο.

Επίσης, με στόχο να μην κινδυνεύσει η εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, αποφασίσθηκε να δοθούν επιπλέον χρήματα στις εταιρείες που έχουν αναλάβει τις κρατικές εργολαβίες, λόγω των αυξήσεων στα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούν.

Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία για την ολική ανεξαρτητοποίηση από τις εισαγωγές αυτές, η Ιταλία θα χρειαστεί ακόμη δυόμιση χρόνια. Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, μέχρι το 2025 η Ιταλία θα καταφέρει να εξασφαλίσει νέες εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, οι οποίες θα αγγίξουν τα 12 δισ. κυβικά μέτρα.

«Θέλουμε την όσο γίνεται γρηγορότερη αποδέσμευση από τη Μόσχα. Δεν υφίσταται, δε, καμία διαφοροποίηση της χώρας μας από την ευρωπαϊκή γραμμή, στο θέμα της ρωσικής απαίτησης για πληρωμή των προμηθειών φυσικού αερίου σε ρούβλια», εξήγησε ο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Στόχος η πλήρης απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο έως το 2024

Η ιταλική κυβέρνηση παρατείνει τη μείωση των φόρων επί των καυσίμων μέχρι τις 8 Ιουλίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider