Παραδοχή Ρωσίας για τις κυρώσεις: Η πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων 30 χρόνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραδοχή Ρωσίας για τις κυρώσεις: Η πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων 30 χρόνων
«Θα αποτύχουν οι προσπάθειες της Δύσης για αποκοπή της Ρωσίας από την παγκόσμια οικονομία» ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μικάιλ Μισούστιν.

Στην παραδοχή πως οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχουν οδηγήσει τη χώρα στην πιο δύσκολη κατάσταση των τελευταίων 30 ετών προχώρησε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μικαίλ Μισούστιν.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο, ο Μισούστιν τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες, οι προσπάθειες της Δύσης για αποκοπή της Ρωσίας από την παγκόσμια οικονομία «θα αποτύχουν».

Ακόμα, υποστήριξε οι συνθήκες έχουν αφήσει χώρο για επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς ξένες επιχειρήσεις που αποχωρούν από τη Ρωσία λόγω των κυρώσεων αφήνουν χώρο για την έλευση καινούργιων εταιριών στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως χθες τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία ανακοίνωσαν νέο γύρο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, στοχεύοντας στις ρωσικές τράπεζες.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την απαγόρευση εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία μέχρι το καλοκαίρι, με την Κομισιόν να υπολογίζει το ετήσιο οικονομικό κόστος του μέτρου σε 4 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Σήμερα ή αύριο το 5ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στις ρωσικές τράπεζες πλήττουν «τους απλούς πολίτες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider