Τζ. Ντάιμον προς Μπάιντεν: ΗΠΑ και Ευρώπη χρειάζονται «Σχέδιο Μάρσαλ» για ενεργειακή ανεξαρτησία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τζ. Ντάιμον προς Μπάιντεν: ΗΠΑ και Ευρώπη χρειάζονται «Σχέδιο Μάρσαλ» για ενεργειακή ανεξαρτησία
Ο Ντάιμον είπε στον Τζο Μπάιντεν πως ΗΠΑ και Ευρώπη χρειάζεται να κάνουν περισσότερα προς την επίτευξη της ενεργειακής ανεξαρτησίας.

Τη δημιουργία ενός σχεδίου Μάρσαλ προκειμένου να βελτιώσει δραστικά την παραγωγή ενέργειας, ιδιαίτερα το φυσικό αέριο, ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο, ο Ντάιμον είπε στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, πως ΗΠΑ και Ευρώπη χρειάζεται να κάνουν περισσότερα προς την επίτευξη της ενεργειακής ανεξαρτησίας, ιδιαίτερα υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ντάιμον φέρεται να ζήτησε την κατασκευή περισσότερων εγκαταστάσεων υγρού φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη, λιγότερη εξάρτηση από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας και επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, όπως το υδρογόνο.

Άλλοι που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν οι CEO της Exxon Mobil, της ConocoPhillips και της Marathon Petroleum, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ο Ολυμπιακός έχει τον Βαγγέλη Μαρινάκη - Η Μπαρτσελόνα, ποιον;

Ανελκυστήρες: «Φάκα» για τα «μαύρα» η πιστοποίηση των ασανσέρ

Αναμονή για τα δάνεια του ν. Κατσέλη - Αναστάτωση για το ΧΑ - Κλειδώνουν οι αλλαγές στο Ταμείο Ανάκαμψης

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider