ΔΝΤ: «Ανθεκτική» η ελληνική οικονομία - Χαιρετίζουμε την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: «Ανθεκτική» η ελληνική οικονομία - Χαιρετίζουμε την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους
«Ανθεκτική» είναι η ελληνική οικονομία παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το Athens Digest, χαιρετίζοντας παράλληλα τα σχέδια της Ελλάδας να αποπληρώσει το ανεξόφλητο χρέος της πριν από το χρονοδιάγραμμα.

«Ανθεκτική» είναι η ελληνική οικονομία παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε δήλωση του στο Athens Digest, χαιρετίζοντας παράλληλα τα σχέδια της Ελλάδας να αποπληρώσει το ανεξόφλητο χρέος της πριν από το χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ επισήμανε: «Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση των μακροχρόνιων κληροδοτημάτων της κρίσης, συμπεριλαμβανομένων της εξυγίανσης των τραπεζικών ισολογισμών, της μείωσης της ανεργίας και της προώθησης μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Επιπλέον, μετά την ισχυρή ανάπτυξη πέρυσι, αναμένουμε ότι η ανάπτυξη φέτος θα παραμείνει ανθεκτική παρά τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις επίμονες αβεβαιότητες από την πανδημία. Συνολικά, θα υποστηρίζαμε την πλήρη πρόωρη αποπληρωμή καθώς θα μείωνε το κόστος των τόκων της Ελλάδας και θα επιμήκυνε την ωρίμανση του χρέους της, ενώ για εμάς θα απελευθέρωνε κεφάλαια για άλλες χώρες μέλη που πιθανόν να χρειαστούν τη στήριξή μας στο μέλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider