Σταϊκούρας: Εύσημα Eurogroup για την πρόοδο της Ελλάδας, καθεστώς έντονης αστάθειας διεθνώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Εύσημα Eurogroup για την πρόοδο της Ελλάδας, καθεστώς έντονης αστάθειας διεθνώς
«Η Ελλάδα, παρά την υψηλή αβεβαιότητα διεθνώς, συνεχίζει να υλοποιεί πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών.

Την επιτυχή συζήτηση της 13ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και το ανησυχητικό κλίμα που προκάλεσε στην σύνοδο ο πόλεμος στην Ουκρανία περιγράφει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δήλωση του από τη συνεδρίαση της ευρωομάδας που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει πως το Eurogroup «επικρότησε την πρόοδο της χώρας, αναγνωρίζοντας την ταχεία και ισχυρή ανάκαμψη, αλλά και τις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας».

Αναλυτικά, η δήλωση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ:

«Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup περιλάμβανε μια ατζέντα δύσκολων θεμάτων, απόρροια των πρωτόγνωρων προκλήσεων και της έντονης αστάθειας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, η Ελλάδα κατέγραψε άλλη μία επιτυχία.

Το Eurogroup, κατά τη συζήτηση της 13ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας, επικρότησε την πρόοδο της χώρας, αναγνωρίζοντας την ταχεία και ισχυρή ανάκαμψη, αλλά και τις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας.

Η Ελλάδα, παρά την υψηλή αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς, συνεχίζει, με νηφαλιότητα, σύνεση, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, να υλοποιεί πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, τη δημιουργία πολλών, καλών νέων θέσεων απασχόλησης, την τόνωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Eurogroup επικυρώνει τις δημοσιονομικές προτάσεις της Κομισιόν - Επανεξέταση τον Μάιο

Χρ. Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα το νέο πακέτο στήριξης έναντι της ακρίβειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider