Ποια δύο νέα «Ξενία» βγάζει η ΕΤΑΔ σε διαγωνισμό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια δύο νέα «Ξενία» βγάζει η ΕΤΑΔ σε διαγωνισμό
Προχωρά στην προκήρυξη της διενέργειας e-auction για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του «Ξενία Κοζάνης» αλλά και την εκμίσθωση του «Ξενία Καλεντζίου».

Στην προκήρυξη της διενέργειας ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction) για δύο ακίνητα προχωρά η ΕΤΑΔ, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου «Ξενία Κοζάνης» αλλά και την εκμίσθωση του «Ξενία Καλεντζίου».

Όσον αφορά στο ακίνητο της Κοζάνης, αποτελείται από οικόπεδο επιφανείας 5.046,47 τ.μ., επί του οποίου βρίσκεται κτίριο συνολικής επιφάνειας κύριων χώρων 1.763,46 τ.μ. (Ισόγειο 1.274,53 τ.μ., Α' όροφος 488,93 τ.μ.) και βοηθητικών χώρων 742,89 τ.μ. στο υπόγειο.

Το κτίριο εμπίπτει στην κατηγορία εξαίρεσης από την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ως έχει, με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικής μονάδας. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του ακινήτου με βάση την ήδη πραγματοποιθείσα δόμηση. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε τριάντα πέντε (35 έτη) από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης, με δυνατότητα παράτασης για δεκαπέντε (15) επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών. Η προθεσμία υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών του διαγωνισμού, ορίστηκε για τις 12 Μαΐου 2022. Το ακίνητο βρίσκεται στο Λόφο Μεταμορφώσεως Σωτήρως, επί της οδού Μεταμορφώσεως, εντός του Ο.Τ. 693 του Δήμου Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το οικόπεδο έχει έκταση 5.046,47 τ.μ. με κτίριο συνολικής επιφανείας 2.506,35 τ.μ. που λειτουργούσε ως ξενοδοχείο δυναμικότητας 66 κλινών. Το κτίριο εμπίπτει στην κατηγορία εξαίρεσης από την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ. Ως Τιμή Εκκίνησης ορίστηκαν οι 40.000 ευρώ.

Αναφορικά με το δεύτερο, περιλαμβάνει έκταση 8.666 τ.μ. επί της οποίας έχει ανεγερθεί ξενώνας (κτίριο 1.446,20 τ.μ. που λειτουργούσε ως ξενώνας δυναμικότητας 22 δωματίων, ενεργειακής κατηγορίας Δ) στη θέση "Αγία Παρασκευή", εντός ορίων οικισμού Καλεντζίου, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η μακροχρόνια, για 30 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών, εκμίσθωση του ανωτέρω ακινήτου ως έχει, με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του ακινήτου με βάση την ήδη πραγματοποιθείσα δόμηση. Για τον διαγωνισμό αυτόν η προθεσμία υποβολής φακέλων ορίστηκε για τις 9 Μαΐου 2022. Η τιμή Εκκίνησης είναι τα 18.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΤΑΔ: Παραχωρεί το τουριστικό ακίνητο Ξένιος Ζευς στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider