Παγκόσμια Τράπεζα: Η Fed θα πρέπει να δράσει σύντομα και αποφασιστικά για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παγκόσμια Τράπεζα: Η Fed θα πρέπει να δράσει σύντομα και αποφασιστικά για τα επιτόκια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα πρέπει να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σύντομα και αποφασιστικά για να αντιμετωπίσει αυτό που μπορεί να εξελιχθεί σε «ιδιαίτερα επίμονο» πληθωρισμό, δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κάρμεν Ράινχαρτ, στο Reuters.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πρέπει να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σύντομα και αποφασιστικά για να αντιμετωπίσει αυτό που μπορεί να εξελιχθεί σε «ιδιαίτερα επίμονο» πληθωρισμό, δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κάρμεν Ράινχαρτ, στο Reuters.

Η Ράινχαρτ, που προειδοποιεί εδώ και κάποιο καιρό ότι τα σοκ στις εφοδιαστικές αλυσίδες μπορεί να οδηγήσουν σε διαρκή πληθωρισμό στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, δήλωσε ότι η όποια καθυστέρηση από τη Fed απλά θα παρατείνει το πρόβλημα.

«Εάν ο πληθωρισμός είναι πράγματι πιο επίμονος, το τελικό συμπέρασμά μου για την πολιτική της Fed είναι… ότι εάν κάνεις περισσότερα, θα είναι καλύτερα από το κάνεις πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση», δήλωσε η Ράιχαρτ.

Η Ράινχαρτ είπε ότι η Fed στέλνει μηνύματα για μέτρια σύσφιξη με βάση τα ιστορικά δεδομένα, αλλά μπορεί να αλλάξει ταχύτητα δεδομένων των πρόσφατων στοιχείων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Εκλογές το 2027» επιμένει ο Μητσοτάκης - Η Καρυστιανού πηγαίνει στην έδρα Σαμαρά - Το «μπλόκο» στον Κασσελάκη

Πόσο πλούσιος είναι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Η άνεση στα διυλιστήρια - Οι ανάγκες της ΔΕΘ - Στο 56% οι Γερμανοί

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider