ΟΔΔΗΧ: Υποχώρησε το επιτόκιο σε δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων - Στο -0,42%

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Υποχώρησε το επιτόκιο σε δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων - Στο -0,42%
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.4 δισ. ευρώ που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,35 φορές.

Υποχώρηση κατέγραψε η απόδοση του επιτοκίου σε δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με το ελληνικό Δημόσιο να αντλεί 625 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,42%, από 0,40% προηγουμένως.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.471 εκατομμυρίων Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,35 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακίνητα: Διπλό «ψαλίδι» στους φόρους το 2027 - Πάνω από 592.000 ιδιοκτήτες γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Ξεμπλοκάρει δικαστικά η επέκταση της Λ. Κύμης (ΤΕΡΝΑ, AKTOR) - «Στον αέρα» χρηματοδότηση και έργο

ΔΕΔΔΗΕ: Περιθώρια για νέες μικρομεσαίες επενδύσεις ΑΠΕ στο δίκτυο διανομής – Πως θα εξελιχθεί η ζήτηση μέχρι το 2030

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider