Έρευνα: Η ΕΕ πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα για τηλεπικοινωνιακές επενδύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα: Η ΕΕ πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα για τηλεπικοινωνιακές επενδύσεις
Η κατά κεφαλήν δαπάνη στην ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες ανέρχεται σε 96,3 ευρώ ενώ στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 191,9 ευρώ και στη Νότια Κορέα σε 115,4 ευρώ.

Την ανάγκη για επιπλέον μέτρα προσέλκυσης τηλεπικοινωνιακών επενδύσεων στην Ευρώπη από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογραμμίζει έρευνα της Analysys Mason, για λογαριασμό του τηλεπικοινωνιακού λόμπι ETNO.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η ΕΕ έχει επενδύσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G προκειμένου να ξεχωρίσει ως τηλεπικοινωνιακό κέντρο παγκοσμίως, με τις σχετικές επενδύσεις για το 2020 να ανέρχονται σε 52,2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, η ΕΕ εξακολουθεί να υπολείπεται πολύ από τους ανταγωνιστές της. Χαρακτηριστικά, η κατά κεφαλήν δαπάνη στην ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες ανέρχεται σε 96,3 ευρώ ενώ στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 191,9 ευρώ και στη Νότια Κορέα σε 115,4 ευρώ.

«Η βιωσιμότητα του κλάδου των τηλεπικοινωνιών πρέπει να ενθαρρύνει πολιτικές δράσεις για δραματική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος» αναφέρεται στην έρευνα.

Η Λιζ Φουρ, γενική διευθύντρια του ETNO, δήλωσε πως «παρά τις αυξημένες επενδύσεις των τελευταίων ετών, η Ευρώπη δεν έχει κλείσει το "κενό" που έχει στην παγκόσμια αγορά ακόμα. Ο κλάδος μας ακόμα επηρεάζεται από τον αυστηρό ελεγκτικό πλαίσιο» τόνισε.

Σημειώνεται πως μέλη του ETNO είναι οι Deutsche Telekom, Orange, Telefonica και Telecom Italia.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυοφορείται συμφωνία-μεγαθήριο για τις τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη, με DT, Vodafone και Orange

gazzetta
gazzetta reader insider insider