Γερμανία: Μικρότερη των προσδοκιών η μείωση του πληθωρισμού - Στο 5,1% για τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Μικρότερη των προσδοκιών η μείωση του πληθωρισμού - Στο 5,1% για τον Ιανουάριο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σύμφωνα με την Destatis, οι τιμές στην ενέργεια για την γερμανική οικονομία αυξήθηκαν 43,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021

Με ρυθμό μικρότερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές μειώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον πρώτο μήνα του 2022, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Ειδικότερα, ο εναρμονισμένος με τις τιμές της ΕΕ πληθωρισμός αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο 5,1% έναντι ανόδου 5,7% τον Ιανουάριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 4,3%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,9% έναντι ανόδου 0,3% τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μείνει στο 0%.

Ο γενικός πληθωρισμός στη Γερμανία αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο κατά 4,9% έναντι ανόδου 5,3% τον Δεκέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 4,4%.

Σε μηνιαίο επίπεδο ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,4% έναντι ανόδου 0,5% τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αποπληθωρισμό 0,2%.

Ανά κλάδους, οι τιμές στην ενέργεια αυξήθηκαν 43,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, αλλά υποχώρησαν 4,9% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το φθινοπωρινό τεστ των οίκων αξιολόγησης - Όταν το περιθώριο αξίζει περισσότερο από το βαρέλι - Οι δύο φάκελοι που συναντιούνται στα νησιά

Πρέσβειρα ειδικών αποστολών - Το ποδαρικό στη Βουλή - Η ευρω-αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ

Προϋπολογισμός: Ο φόρος εισοδήματος απογείωσε τις εισπράξεις - Πάνω από 9 δισ. ευρώ σε έναν μήνα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider