«Δώστε πίσω τα χρήματα», τονίζει η Βρετανία στους απατεώνες του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δώστε πίσω τα χρήματα», τονίζει η Βρετανία στους απατεώνες του κορονοϊού
Το ακριβές ποσό που έχουν λάβει οι απατεώνες του κορονοϊού από τις κρατικές ενισχύσεις δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά διάφορες πηγές το υπολογίζουν κοντά στα 5 δισ. στερλίνες.

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους Βρετανούς που «πάτησαν» στις κρατικές ενισχύσεις για την πανδημία του κορονοϊού ώστε να αποκομίζουν χρηματικά ποσά έστειλε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του LBC, ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργείο Οικονομικών, Σιμόν Κλαρκ, ανέφερε πως οι αρχές της χώρας θα διώξουν οποιοδήποτε έλαβε τα χρήματα των κρατικών ενισχύσεων με απάτη.

«Θα συμβούλευα τους πάντες που έχουν πάρει αυτά τα χρήματα και δεν τα χρειάζονταν να επικοινωνήσουν άμεσα με την υπηρεσία Εσόδων και Τελωνείων (HMRC). Όποιος πιστεύει πως θα γλυτώσει το μακρύ χέρι της HMRC κάνεις μεγάλος λάθος» τόνισε ο Κλαρκ.

Όπως ανέφερε το Reuters, το ακριβές ποσό που έχουν λάβει οι απατεώνες του κορονοϊού από τις κρατικές ενισχύσεις δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά διάφορες πηγές το υπολογίζουν κοντά στα 5 δισ. στερλίνες (6,7 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Μεγάλη αύξηση στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων για το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider