Βρετανία: Μεγάλη αύξηση στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Μεγάλη αύξηση στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων για το 2021
Περίπου το 90% των χρεοκοπιών ήταν εθελοντικές ρευστοποιήσεις στοιχείων ενεργητικού, το υψηλότερο επίπεδο από την οικονομική κρίση του 2009, σε ετήσιο επίπεδο.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων στη Βρετανία για το 2021, στο πλαίσιο της απόσυρσης των μέτρων στήριξης που είχαν τεθεί σε ισχύ από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, οι επιχειρήσεις που μπήκαν σε καθεστώς χρεοκοπίας για το 2021 στην Αγγλία και την Ουαλία έφτασαν τις 14.048, αυξημένες κατά 11,2% σε σχέση με το 2020, αλλά και κάτω από τα επίπεδα του 2019, προ της πανδημίας του κορονοίού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης, περίπου το 90% των χρεοκοπιών ήταν εθελοντικές ρευστοποιήσεις στοιχείων ενεργητικού από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να πληρώσουν τα χρέη τους. Αυτός ο αριθμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την οικονομική κρίση του 2009, σε ετήσιο επίπεδο.

Ο κλάδος με τις περισσότερες χρεοκοπίες για το 2021 ήταν αυτός των κατασκευών.

Σημειώνεται πως μεγάλος αριθμός αιτήσεων πτώχευσης από τις εταιρείες καταγράφηκε στο γ' τρίμηνο του 2021, όταν και σταμάτησαν τα κρατικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση της Βρετανίας, όπως η επιδότηση μισθών στους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε χαμηλό 65 ετών η παραγωγή νέων αυτοκινήτων για το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider