ΗΠΑ: Μείωση κατά 4,6% των πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μείωση κατά 4,6% των πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών τον Δεκέμβριο
Μείωση της τάξης του 4,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 κατέγραψαν οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Μείωση της τάξης του 4,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020 κατέγραψαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR), ενώ σε ετήσια βάση η μείωση ανήλθε στο 7,1%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συνολικές πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών για το σύνολο του 2021 κατέγραψαν αύξηση 8,5% σε σχέση με το 2020 και διαμορφώθηκαν στα 6,12 εκατ., λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τις νεότερες ηλικιακά ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NAR πρόκειται για την καλύτερη επίδοση του κλάδου από το 2006, ενώ όπως σημειώνεται τα παραπάνω μεγέθη θα μπορούσαν να είναι αρκετά υψηλότερα, αν δεν παρουσιαζόταν μία μεγάλη μείωση των διαθέσιμων παλαιών κατοικιών που ήταν διαθέσιμες προς πώληση.

Συγκεκριμένα, στα τέλη Δεκεμβρίου υπήρχαν μόλις 910.000 κατοικίες διαθέσιμες προς πώληση, αριθμός μειωμένος κατά 14,2 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider