Απρόσμενη πτώση στη βιομηχανική παραγωγή Γερμανίας και Γαλλίας τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απρόσμενη πτώση στη βιομηχανική παραγωγή Γερμανίας και Γαλλίας τον Νοέμβριο
Σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας (Φεβρουάριο 2020) η βιομηχανική παραγωγή είναι μειωμένη 7% και 5% σε Γερμανία και Γαλλία αντίστοιχα.

Πτώση κατέγραψε το Νοέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για άνοδο, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι αυξημένες τιμές παραγωγού πλήττουν την οικονομική παραγωγή της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Destatis, το Νοέμβριο η συνολική παραγωγή (που περιλαμβάνει μεταποίηση, ενέργεια και κατασκευές) μειώθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση, με τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal να αναμένουν αύξηση 0,5%. Τον Οκτώβριο, η παραγωγή είχε ενισχυθεί 2,4%.

Σε μηναία βάση, επίσης υποχώρησε κατά 2,4%, ενώ σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας (Φεβρουάριο 2020) η βιομηχανική παραγωγή είναι μειωμένη κατά 7%.

Στα επιμέρους στοιχεία, σε μηνιαίο επίπεδο, η παραγωγή στον κλάδο της μεταποίησης σημείωσε άνοδο 0,2%, στην ενέργεια μειώθηκε κατά 4,4%, ενώ στις κατασκευαστικές υποχώρησε 0,8%. Επίσης, το Νοέμβριο οι μεταποιητικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,7% σε μηνιαία βάση.

Στη Γαλλία, η βιομηχανική παραγωγή επίσης διέψευσε τις προσδοκίες καταγράφοντας μείωση έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, η παραγωγή υποχώρησε 0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,4%. Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, προ πανδημίας, η παραγωγή είναι συρρικνωμένη κατά 5%.

Στη μεταποίηση και στις κατασκευές σημειώθηκε πτώση 0,6% και 1,4%, ενώ η παραγωγή ενέργειας ενισχύθηκε 0,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider